Звездите на руския балет ще танцуват на 29 октомври в

...
Звездите на руския балет ще танцуват на 29 октомври в
Коментари Харесай

Откъс от скандалния спектакъл „Нуреев“ играят в НДК

Звездите на съветския балет ще танцуват на 29 октомври в София


Деветдесет минути хубост дават солисти на Болшой спектакъл на сцената на зала 1 на НДК на 29 октомври. Балетният Галаспектакъл с част от най-хубавите съветски прими и министър председател солисти ще бъде празник за феновете на красивото изкуство.

За първи път в България ще се играе фрагмент от скандалната режисура “Нуреев ” за живота на великия балетист. Спектакълът на хореографа Юрий Посохов и режисьора Кирил Серебренников през 2017 година беше свален от афиша на Болшой спектакъл. Впоследствие премиерата се състоя. Оказа се, че слуховете че изпълнителят на основната роля танцува гол, са мощно пресилени. От “Нуреев ” българската аудитория ще види дует на Руди и Марго в осъществяване на Владислав Лантратов и неговата партньорка на сцената и в живота Мария Александрова и “Писмо ” – соло на Денис Савин.

Останалите па де дьо в продукцията са от балетите “Дон Кихот ” (Л. Минкус), “Спящата хубавица ” и “Лешникотрошачката ” (П. И. Чайковски), “Раймонда ” (Ал. Глазунов), “Пламъците на Париж ” (Борис Асафиев),, ”Силфида ” (Х. Льовенскьолд), “Талисман ” (Р. Дриго).

Освен Мария Александрова, Владислав Лантратов и Денис Савин, на софийска сцена ще танцуват още Екатерина Крысанова, Анастасия Сташкевич, Маргарита Шрайнер, Руслан Сквороцов, Вячеслав Лопатин, Артур Мкрчян и други Трупата на “Болшой Театър ” е в България по покана на Degris Events.

Спектакълът стартира в 20 ч. Билетите са с цени от 50 до 120 лева Деца до 7 година влизат без билет и без право на седящо място.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР