Звездата по американски футбол Ръсел Окънг е първият от този

...
Звездата по американски футбол Ръсел Окънг е първият от този
Коментари Харесай

$13 милиона: Първи американски футболист започна да получава част от заплатата си в биткойн?

Звездата по американски футбол Ръсел Окънг е първият от този спорт, който настояваше да получава заплатата си, възлизаща на 13 млн. $ месечно, в биткойн. Сега желанието му е изпълнено, което го трансформира в първия футболист, постигнал това. Но би трябвало да имаме едно мислено.

Всъщност Окънг механически получава възнаграждението си в долари, след което обменя част от него в криптовалутата, съобщи Zero Hedge. Плащането в долари беше доказано и от тима му, Carolina Panthers. " И въпреки всичко това в огромна степен демонстрира усещането на биткойн измежду масите ", акцентират от изданието.

Спортистът упорства криптовалутата да бъде възприета в Националната футболна лига от най-малко две години, а новината за " заплащането " му в биткойн беше публикувана, откакто самият той туитна, че му заплащат по този метод. Всъщност той разгласява общо 14 туита за това. На какво се дължи това?

" Твърденията на Окънг в Twitter, че " му се заплаща в биткойн ", наподобява е опит да се подкрепи компанията Zap, която ви разрешава да обмените избран % от възнаграждението си в биткойн ", показват от The Verge. " Може би точно договорка със стартъпа е повода Окънг да туитне 14 пъти във вторник, че му се заплаща в биткойн. "

И до момента в който контрактът сред спортиста и компанията е напълно умозрителен към този момент, той въпреки всичко има мощен интерес да притегля вниманието към криптовалутата, тъй като колкото повече хора я употребяват, толкоз повече нейната цена ще пораства.

" Независимо от претекста му, не може да се отхвърли, че възприемането на биткойн продължава да се движи в положителна посока. А Окънг не е просто следващия дилетант, хванал се на въдицата на биткойн - в действителност в Twitter той показва доста по-големи знания от средностатистическия състезател от Националната футболна лига ", акцентират от Zero Hedge.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР