Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо вкара два гола срещу Лион

...
Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо вкара два гола срещу Лион
Коментари Харесай

Роналдо подобри 94-годишен рекорд

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо вкара два гола против Лион в реванша от осминафиналите на Шампионската лига, само че тимът му не можа да продължи напред в шампионата. Португалецът завърши сезона с общо 36 попадения във всички шампионати и усъвършенства " брадясалия " връх на Ференц Хирзер. Преди 94 години унгарецът осъществя 35 гола в 25 мача и до през днешния ден беше най-резултатният футболист на " остарялата госпожа " в границите на една акция.

Впечатляващо е и друго достижение на Роналдо. Той има на сметката си 130 гола в Шампионската лига, което е тъкмо колкото попаденията на Атлетико Мадрид в конкуренцията. Повече голове от Кристиано в най-престижното клубно съревнование са отбелязали единствено 22 тима.

Преди година Ювентус отстрани точно Атлетико след хеттрик на CR7 в реванша за успеха с 3:0. Днес грандът от Торино още веднъж трябваше да наваксва пасив, а Роналдо се зае с тежката задача и вкара два гола за обрата с 2:1, само че този резултат не беше задоволителен за крайния триумф. Шампионска Лига 1/8 кръг, петък 7 август  Ювентус 2:1краен резулат  Лион
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР