Звездата на Португалия Кристиано Роналдо вкара в сряда своя 4-и

...
Звездата на Португалия Кристиано Роналдо вкара в сряда своя 4-и
Коментари Харесай

Нов рекорд за Роналдо, първа победа за Португалия и Мароко отпада

Звездата на Португалия Кристиано Роналдо вкара в сряда своя 4-и гол на Световното състезание в Русия, който се оказа задоволителен отборът му да завоюва първата си победа в шампионата, надделявайки над Мароко.

Така иберийците излязоха краткотрайно на първото място в групата си, до момента в който африканците напущат Мондиала, откакто в първия мач нещастно изгубиха след автогол с 0:1 от Иран.

С попадението си Роналдо усъвършенства 62-годишния връх на унгарската легенда Ференц Пушкаш за най-резултатен европейски състезател в интернационалните мачове, достигайки котата от 85 гола.

Подобно на дуела си срещи Иран, мароканците още веднъж бяха по-активният тим в офанзива, само че позволиха минимална загуба.

Победният гол за Португалия падна още в 4-ата минута, когато след втори следващ корнер топката бе подадена към Моутиньо, който центрира в наказателното поле, където Кристиано Роналдо се оказа безусловно непокрит и простреля от близко с глава Мунир.

Последва напън от страна на Мароко, който докара до чисто състояние в 12-ата минута, когато центрирано от корнер отдясно бе отклонено към далечната греда, където Бенатия бе оставен самичък и насочи топката към ъгъла, само че вратарят на португалците Руи Патрисио улови.

Натискът на Мароко продължи. В 19-ата минута Амрабат мина около Герейро, само че в последния миг Пепе отклони центрирането му. Малко по-късно Зиеш стреля от 25 метра, само че Патрисио още веднъж улови несъмнено. Последваха две положения, при които мароканците имаха искания за дузпа, само че такава по този начин и не бе отсъдена.

Пет минути преди почивката Кристиано изведе доста добре Гедес зад защитата на противника, само че Мунир избави с една ръка удара на нападателя. В добавеното време Мароко стигна до ново чисто състояние след фаул, само че Бенатия, който бе оставен самичък на далечната греда, не съумя да засече топката във вратата.

Второто полувреме мина напълно под контрола на африканците, които имаха няколко чисти състояние, само че до гол не се стигна. В 57-ата минута Патрисио избави Португалия от изравнителен гол, откакто мазета с една ръка удар с глава на Беланда, който засече добре центриране на Бусуфа от фаул.

Четири минути по-късно Бенатия пропусна следващата опция за Мароко. Бранителят на Ювентус завоюва топката след ново центриране от свободен удар, само че изстрелът му 15-ина метра профуча над вратата.

В 65-ата минута следващият пробив на Амрабат приключи с центриране, което срещна лакътя на защитник на Португалия, само че Марк Гайгер подмина и тези искания на мароканците за дузпа. В 78-ата минута Бенатия засече ново центриране от фаул, само че топката мина настрана от вратата.

В 80-ата минута африканците още веднъж упорстваха за дузпа, откакто при при опита да почисти топката Пепе сякаш игра с ръка наказателното поле, само че това стана след рикошет и последици още веднъж нямаше.

В последната минута Хаким Зиеш проби добре в наказателното поле, само че ударът му рикошира в гърба на Пепе и излезе в корнер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР