Звездата на националния отбор по баскетбол на България Александър Везенков

...
Звездата на националния отбор по баскетбол на България Александър Везенков
Коментари Харесай

Гръцки журналист ахна по Везенков

Звездата на националния тим по баскетбол на България Александър Везенков направи същински възторг на ЕвроБаскет 2022. „ Лъвовете “ не съумяха да се класират за финалите в Берлин, само че крилото на гръцкия Олимпиакос си потегли от конкуренцията с поредност от върхове.

Везенков се трансформира в първия състезател в последните 25 години, който записва четири мача с най-малко 25 точки и 10 битки на шампионата на Стария континент.

27-годишният баскетболист се разписа с 26 точки и 11 битки против Испания, 28 точки и 15 битки против Турция, 28 точки и 14 битки против Грузия и 26 точки и 13 битки против Белгия в мачовете от група „ А “ на Европейското състезание в Тбилиси, като добави и 26 точки и 8 битки против Черна гора.

Средните му индикатори в шампионата са 26.8 точки и 12.2 битки при 57% пукотевица за две точки, 40% от тройката и 93% от наказателната линия.

Изумителното показване на българина впечатли и гръцките публицисти, които от Милано, където националният тим на Гърция попадна в група „ С “, наблюдават изкъсо представянето му.

Един от най-известните публицисти в областта на баскетбола в Гърция Харис Ставроу от Sport24.gr побърза да похвали Александър Везенков в профила си в обществената мрежа Туитър, като след изброяването на съвършените му индикатори написа – „ Играч от международна класа “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР