Звездата на Лудогорец - Марселиньо, който има основна заслуга за

...
Звездата на Лудогорец - Марселиньо, който има основна заслуга за
Коментари Харесай

Марселиньо: Става ми нещо на сърцето, защото Хубчев мисли, че не мога да помогна на България

Звездата на Лудогорец - Марселиньо, който има съществена заслуга за триумфите на " орлите " в България и Европа, даде от Бразилия извънредно изявление за Sportal.bg , в което приказва за Лудогорец и националния тим на България. Техничарят, който има български паспорт, и записа седем мача за националния тим на България, отбелязвайки два гола, съобщи, че желае да стане за осми следващ път първенец с клубния си отбор.
Той добави още, че е удовлетворен, че Петър Хубчев е декларирал, че в случай че е треньор на Лудогорец, Марселиньо ще му е най-важният състезател. В същото време обаче халфът не е благополучен, защото няма опция да оказва помощ на националния тим. Марселиньо сподели още, че е българин и по тази причина е подготвен да помогне на България и ще играе на 1000% за националния тим. Марселиньо бе откровен и показа, че му става неща на сърцето, тъй като Хубчев счита, че не може да помогне на България.
- Марселиньо, здравей. Как мина почивката? Успя ли да си починеш и по кое време се прибираш в България?

- Почивката мина доста добре. Тя е доста значима, защото започнахме сезона с доста напрежение за Шампионската Лига или Лига Европа. Да играем на плейоф и в групите на Лига Европа. По време на този интервал има напрежение, което е обикновено. Аз обичам този интервал на напрежение. Играя в огромен тим и постоянно желая да дам най-хубавото за този клуб. Затова тази отмора и доста значима за мен. Да прекарам време с моето семейство, с моята майка и моя татко.

- Какви са упоритостите на Лудогорец за новия сезон?

- Имаме още 4-5 месеца до края на май, когато свършва шампионата. Не може да мислим за лятото, защото би трябвало в този момент де си свършим работата. На този стадий мислим за българския шампионат и Купата на България. Искаме да спечелим и двата трофея. Така би трябвало да мислят и желаят всички в Лудогорец. След това може да насочим мислите си за Шампионската лига или Лига Европа. Искаме да станем първенци и да вземем Купата.

- Смяташ ли, че Лудогорец ще е по-силен напролет?

- В Лудогорец постоянно работим за възстановяване на играта си. Когато ни се случи да изиграем слаб мач, се стараем повече да не се повтаря. Половината сезон към този момент мина. Затова през втората половина би трябвало да бъдем по-добри, с цел да може да осъществим задачите си.

- Кой е главният съперник на Лудогорец за шампионската купа?

- Както постоянно наш най-сериозен съперник е ЦСКА. Те са на второ място. Ние обаче играхме против Левски и видяхме, че са сериозен тим. Не знам какво стана най-после с Левски и дали изгубиха централизация. Не знам, Левски може и да е по-добър тим от ЦСКА, само че изгубиха централизация. Трябва да имаме почит от Левски и ЦСКА. Срещу тези два тима би трябвало да сме по-внимателни и съществени, защото имат упоритости да станат първенци. Ние имаме шест точки задатък и в случай че бъдем съсредоточени и спечелим всички мачове, ще станем първенци.

- Наскоро сподели, че сте изиграли най-слабата си акция в Европа. Ще забележим ли по-силен тим на Лудогорец в Европа през лятото?

- Близо осем години съм в Лудогорец. Винаги сме правили огромни сезони и мачове в Европа. Тази година обаче се представихме доста неприятно, не ми хареса. Футболистите си разясняваме в съблекалнята, че не сме се показали добре. Попаднахме в група, в която си мислихме, че ще прескочим доста елементарно. Лоша смешка ни изигра първия мач с Байер Леверкузен, когато поведохме с 2:0, само че загубихме с 2:3. Може би този дуел ни се отрази душевен. Може би по-нататък в мачовете нямахме и шанс, само че като цяло изиграхме неприятен сезон в Европа. Ние ще създадем всичко допустимо през идната акция на създадем най-хубавото за Лудогорец в Европа.
- Треньорът на България Петър Хубчев сподели, че в случай че е треньор на Лудогорец, Марселиньо ще е най-важният му футболист. Защо обаче съгласно теб не те вика в националния тим на България?

- Петър Хубчев? Четох в интернет и други хора се обаждаха да ми кажат. Сериозно ви споделям, както той сподели, нямам никакъв проблем с него. Работим по пет дни единствено, приказваме веднъж, два пъти по-конкретно. Много сериозен човек е, доста съществено работи, желае доста дисциплинираност. Харесва ми доста това, това е значимо за футбола, би трябвало да има. Бях благополучен и нещастлив, тъй като той сподели хубави неща - в случай че той стане треньор на Лудогорец, за него съм №1. Много си благополучен, когато чуеш това от сериозен треньор. Но пък ми става нещо на сърцето, тъй като той мисли, че не мога да оказа помощ на националния тим. Играх седем мача, вкарах два гола, мисля, че мога да оказа помощ повече. Мисля, че мога да продължа в националния тим и да оказа помощ. Знам каква е разликата сред Лудогорец и националния тим. Ако се приказва по-добре, аз мога да дам още, но нищо - продължава моят живот, моята кариера. Продължава и неговият живот и неговата кариера. Аз съм българин и желая всичко най-хубаво за националния тим. Той желае същото. Правя всичко допустимо на терена да оказвам помощ на тима. Ако има късмет за националния тим, отивам да оказа помощ на 1000%. Мерси, България!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР