Звездата на класическата музика Сара Брайтман няма да стане първия

...
Звездата на класическата музика Сара Брайтман няма да стане първия
Коментари Харесай

Сара Брайтман се отказа да лети в космоса!

Звездата на класическата музика Сара Брайтман няма да стане първия в историята професионален артист, който ще полети в космоса.

Доскоро се предвиждаше Брайтман да бъде изстреляна на 1-ви септември на 10-дневно странствуване до “Международната галактическа станция ” с съветски галактически транспортен съд “Союз ”. Но певицата публично оповести на 13 май, че тя няма да се възползва от билета си. Официалната позиция е, че тя отсрочва тренировките си за космонавт заради фамилни аргументи.

Всъщност слуховете, че Сара Брайтман няма да лети в космоса потеглиха още при започване на месеца, така като неназовани източници от Москва започнаха да загатват, че 54-годишната певица не е в подготвеност да приключи подготовката си. Според спекулациите също по този начин нейният дубльор – японският бизнесмен Сатоши Такамацу е по-добре квалифициран за орбиталното странствуване.

Каквото и да се е случило в действителност едно е ясно – Сара Брайтман е вторият реализатор в историята на човечеството, който е на път да лети в космоса и не съумява да стигне до стартовата площадка. Преди 13 години Ланс Бас от N’Sync стартира тренировки като галактически екскурзиант, само че неговите спонсори се отхвърлиха да финансират пътешествието му и той отпадна.

До този миг общо седем задоволително богати поданици са успяли да осъществен фантазията си да летят в космоса против възнаграждение. Първият бе Денис Тито през 2001 година.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР