Звездата на френското кино Ален Делон ще продаде на търг

...
Звездата на френското кино Ален Делон ще продаде на търг
Коментари Харесай

Ален Делон разпродава колекцията си от произведения на изкуството

Звездата на френското кино Ален Делон ще продаде на търг сбирката си от творби на изкуството, която се прави оценка на 4-5 млн. евро и включва типичен произведения на създатели като Делакроа и Веронези, оповестява БГНЕС.

" Първата си картина купих тъкмо през 1964 година в Лондон. С течение на годините се снабдих с още картини, портрети и статуи, които ме трогнаха, говореха ми и даже от време на време ме утешаваха. Тези произведения ме съпътстваха през доста години и бяха част от живота ми ", споделя артистът в каталога на аукционната къща Bonhams Cornette de Saint Cyr в Париж.

Сред творбите са маслена картина на Раул Дюфи на стойност сред 600 000 и 800 000 евро и портрет на Делакроа от 1825 година на стойност до 600 000 евро (около 650 000 долара).

През 2007 година Делон продава огромна сбирка от модерни картини, като декларира, че ненавижда концепцията за посмъртни продажби.

" Някои хора си купуват коли, други вървят при проститутки - аз избирам творби на изкуството. Купувах поради пристрастеността, в никакъв случай за инвестиция ", признава артистът, който

се трансформира в едно от олицетворенията на френския жанр в киното през 60-те години на предишния век с функциите си в типичен филми като " La Piscine ", " Леопардът " и " Самураят ".

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР