Звездата на филмите Роко и неговите братя, Самураят и Гепардът

...
Звездата на филмите Роко и неговите братя, Самураят и Гепардът
Коментари Харесай

​Ален Делон ще получи почетна Златна палма на кинофестивала в Кан

Звездата на филмите " Роко и неговите братя ", " Самураят " и " Гепардът " - френският артист Ален Делон, е носителят на почетната " Златна палма " на тазгодишния фестивал в Кан, който ще се организира от 14 до 25 май.

 © фотография: АРХИВ
„ Това е жива легенда, международна икона “, съобщи шефът на фестивала в Кан Тери Фремо, обявявайки решението на журито да присъди оценката на Делон.
 Ален Делон: Ще напусна този свят без страдание Ален Делон: Ще напусна този свят без страдание
Един от най-известните френски артисти Ален Делон съобщи, че му е пристигнало до гуша от света и ще се радва да почине, само че желае с него да си отиде и кучето му....

Ален Делон се прочу с ролята на Том Рипли във кино лентата " Под яркото слънце " от 1960 година на режисьора Рене Клеман, а три години по-късно е номиниран за „ Златен глобус “ за ролята си в " Гепардът ".
 ​Легендарният Ален Делон се отдръпва от киното ​Легендарният Ален Делон се отдръпва от киното
На филмовия фестивал в Лиеж той разгласи, че ще постави завършек на кариерата си, откакто изиграе последната си роля. Тя е написана особено за него и в не...

През 1968 година Делон е обвинен в убийството на своя телохранител, югославянина Стефан Маркович, с който се среща по време на фотосите на кино лентата " Марко Поло " в Белград. Поради липса на доказателства, Делон по-късно е оправдан.
 Ален Делон на 80 Ален Делон на 80
Една от най-ярките звезди на Световното кино - Ален Делон през днешния ден стана на 80 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР