Звездата на българския сноуборд Александра Жекова все още не е

...
Звездата на българския сноуборд Александра Жекова все още не е
Коментари Харесай

Александра Жекова обмисля дали да прекрати кариерата си

Звездата на българския сноуборд Александра Жекова към момента не е решила дали ще продължи спортната си кариера. 30-годишната сноубордистка съобщи, че е окуражена да взе участие в международното състезание през 2019 година, само че има доста други фактори, които могат да я накарат да се отдръпна.

" Това е тематика на моите мисли от известно време насам. Изправена съм пред разнообразни благоприятни условия и би трябвало да взема значими решения в живота си. Трябва да избера дали да продължа да бъда играч, дали да се насоча към треньорство, към семейство или към някое от десетките неща, които са ми забавни. Предстоят ми значими решения, само че към момента не знам дали съм подготвена за тях ", сподели Жекова на конференция, на която получи премията си за състезател на месец февруари.

Жекова беше най-добре представилият се българския състезател на втора поредна зимна олимпиада. Тя приключи шеста в огромния край на бордъркроса, откакто четири години по-рано в Сочи зае пета позиция и се размина за малко с медала. Това беше четвъртото й присъединяване в олимпийски игри, a след края им българката съобщи, че е дала всичко, на което е способна в сноуборда.

" Гаранция в никакъв случай не може да има. Много бих желала да вземам участие на международното в Съединени американски щати идната година, защото останах четвърта на последните две международни шампионати. Така че за мен това е тласък и фокус на този стадий. Но би трябвало да мине малко време, с цел да взема ясното решение какво ще върша, тъй като спортът е обвързван и с доста ограничения и доста огромна централизация. За да успееш. би трябвало да имаш един огън и един драйв, който е ориентиран единствено в една посока. Всичко друго би трябвало да остане на назад във времето. Затова решението е значимо ", сподели още Жекова.

 Александра Жекова обмисля дали да приключи кариерата си
© LAP.bg

Сноубордистката съобщи, че към момента е доста окуражена да се бори за медали, само че последните сезони малко са я демотивирали. " Последните две години не съумявам да удовлетворя персоналните си цели. Често това се случва поради условия, които не са по силите ми. Това ми работи малко прочувствено, изпадам в обстановки, в които съм безпомощна и това ме прави тъжна. Това е единственият и главен негатив, който ме кара да се възнамерявам дали има смисъл да не преставам напред ", изясни Жекова.

Тя добави, че по един или различен метод пътят й в сноуборда ще продължи. " За нас е огромна чест, че трудът, който поставяме през всичките тези години, се прави оценка. Поглеждайки обратно съм извънредно щастлива, че сме постигнали значително и сме пробили веднъж, който се надявам че ще има доста поредни в бъдеще. "

" Пъртината е сложна, само че успяхме да я пробием. Дано в бъдеще да имаме доста по-успешни спортисти в зимните спортове, с които България да се гордее. Дано да имаме изискванията и да да създадем треньорски фрагменти, тъй като триумфът на състезателя е директно обвързван с треньора. Засега това е малко проблематична сфера в България, която се надявам в бъдеще да се развие повече ", приключи Жекова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР