Звездата на Атлетик Билбао Иняки Уилямс направи изключително впечатляващо постижение,

...
Звездата на Атлетик Билбао Иняки Уилямс направи изключително впечатляващо постижение,
Коментари Харесай

Невероятно, но факт - играч на Атлетик Билбао няма пропуснат мач в последните 6 години

Звездата на Атлетик Билбао Иняки Уилямс направи извънредно впечатляващо достижение, откакто шест години поред не пропусна нито един мач на своя тим от Ла Лига. 27-годишният нападател реализира забележителния героизъм в неделя, когато баските изгубиха като домакини с 0:2 от Селта Виго.

Универсалният нападател за последно отсъства за мач от Ла Лига на 17 април 2016г. Оттогава Уилямс играе във всички вероятни дуели в лигата на своя тим. Това прави невероятна обща сума от 227 поредни мача – 189 от които той е започвал като титуляр.

Предишният връх принадлежеше на легендата на Реал Сосиедад Хуанан Ларанага, който изигра 202 поредни мача в лигата сред 1986 и 1992 година.

Но Уилямс надмина този връх на 1 октомври 2021 година, когато започва като титуляр при успеха на Атлетик Билбао с 1:0 против Алавес.

Уилямс, който се причисли към баския тим през 2012г., когато беше на 18 години, има общо 265 мача в Ла Лига за своя отбор, вкарвайки 52 гола.

И защото договорът му е до 2028 година, Уилямс може да бъде надъхан да удължи този необикновен брой от 227 поредни участия в лигата с много сериозна разлика.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР