Звездата Идрис Елба заяви, че вече не иска да го

...
Звездата Идрис Елба заяви, че вече не иска да го
Коментари Харесай

Идрис Елба: Не искам да съм просто „чернокож актьор”, това ме ограничава

Звездата Идрис Елба съобщи, че към този момент не желае да го дефинират като " негър артист ", тъй като този етикет го слага в " кутия ".

Звездата от " Лутър " съобщи, че " като хора сме захласнати от расата " и че " тази фикс идея в действителност може да попречи на стремежите на хората " и на " израстването им ".

50-годишният Елба направи мненията си в изявление за „ Esquire UK ”.

Той сподели: " Ако прекарвахме половината от времето си в диалози не за разликите, а за приликите сред нас, цялата планета щеше да промени метода, по който се отнасяме един към различен. "

Актьорът сподели още, че въпреки " расизмът да е доста действителен ", неговата позиция е, че " той е толкоз мощен, колкото му позволите да бъде ".

Елба съобщи: " Престанах да се разказвам като негър артист, когато осъзнах, че това ме слага в рамка. Трябва да се развиваме. Трябва да го вършим. Цветът на кожата ни не е нищо повече от това: тя е просто кожа. Край на разсъжденията ".

Актьорът - прочут и с ролята си на Стрингър Бел в сериала на HBO The Wire - съобщи, че е влезнал в промишлеността, тъй като " си мислех, че това е страхотна специалност и мога да се оправя добре с нея ".

" Когато се изкачваш по стълбата на триумфа, те питат какво е да си първият негър, който прави това или това ", сподели той. " Ами то е същото, каквото би било, в случай че бях бял. Това е първият път за мен. Не желая да бъда първият негър. Аз съм първият Идрис Елба ".

Елба съобщи, че е наясно, че в " доста случаи може да съм първият, който наподобява като мен, с цел да направи несъмнено нещо. И това е хубаво, да го оставя като част от моето завещание ".

Той продължи: " За да могат други хора, чернокожи деца, само че също и бели деца, израснали в изискванията, в които съм израснал аз, да видят, че е имало дете, което е пристигнало от Канинг Таун и в последна сметка е направило това, което аз върша. Това може да се направи и това, тази смяна е значимото "./БГНЕС

Лондон / Великобритания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР