Зрителски сигнал за агресия над дете в детска градина. Майка

...
Зрителски сигнал за агресия над дете в детска градина. Майка
Коментари Харесай

Сигнал за агресия срещу дете: Имало ли е насилие в детска градина?

Зрителски сигнал за експанзия над дете в детска градина. Майка твърди, че детето е било ударено и афектирано от психоложка в детското заведение. По случая тече инспекция.

Сигналът е против детската градина „ Зорница “ в Плевен.

„ Обърнах се към вас, с цел да не се потури случилото се. Психологът на детската градина е блъснала сина ми и го е обидила, наричайки го „ малоумник “, сподели Веси Стойкова, майката на детето.

Снимка: bTV

„ Във вторник моята другарка прибира нейното и моето дете. Те описват по какъв начин госпожа Златанова го е обидила. Казала му е малоумник и му е блъснала пестник на входа на градината. Доста от децата удостоверяват случилото се пред няколко госпожи. Доста майки от първа група споделят, че децата им са били щипани “, добави тя.

Спорът стартира преди шест месеца, а преди 20 дни прераства в експанзия

„ Твърденията са неуместни, неприемливи и не дават отговор на истината “, уточни психологът на детската градина Цветелина Златанова.

Снимка: bTV

„ Подпомагам активността на учителите на групата “, посочи тя.

„ Постъпила е тъжба за принуждение – вербално и физическо против дете. Стартирала е процедура. Предприети са незабавни дейности. Уведомени се способените органи. Работи се казуса. Проверката е за определяне на истинността на изказванията на майката на детето “, изясни Силвия Деянова, шеф на детската градина.

„ Във всяка една просветителна институция има координационен механизъм за предварителна защита за насилието и издевателството. Спазваме Кодекса на труда. Съобразно нормативната база на детското заведение се прави процедурата “, добави шефът.

Снимка: bTV

Според Деянова психологът не изземва функционалности на педагозите.

„ Психологът е с педагогичен функционалности. Той е педагогичен експерт психолог “, сподели Силвия Деянова.

Изяснява се, какво е довело до разправията сред учениците

Госпожата си е подала заявление за отпуск. Детето е преместено в другата група. „ Ако се потвърдят изказванията, ще наложа наказване на психолога “, акцентира Деянова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР