Зрителите ще видят някои от най-емблематичните ѝ роли от 11

...
Зрителите ще видят някои от най-емблематичните ѝ роли от 11
Коментари Харесай

Невена Коканова със специална тв седмица

Зрителите ще видят някои от най-емблематичните ѝ функции от 11 до 17 декември по Българска национална телевизия 2

 

" Кино икона ", „ кино легенда “, „ първата дама на българското кино - родната кино и театрална история нямаше да е същата без забележителното наличие на Невена Коканова. По мотив 85-та годишнина от рождението ѝ, в седмицата от 11 до 17 декември в 16:30 ч. Българска национална телевизия 2 ще излъчи обичани заглавия, с които ще напомни на феновете някои от най-емблематичните функции на актрисата.

 

Коканова е родена на 12 декември, потомка на благороден австрийски жанр, едвам 17-годишна се качва на сцената, изиграва десетки функции в театъра и киното, печели самопризнание и многочислени награди, само че най-много – дълголетната обич и възхищението на публиката.

 

Зрителите ще имат опция да гледат филмите Тютюн, Вечери в Антимовския хан, Отклонение и Момчето си отива. На 16 декември ще бъде излъчен и документалния филм отдаден на актрисата, Невена Коканова: Тя е обич.

 
Големият пробив на актрисата е в екранизацията на „ Тютюн “ от 1962 година, режисирана от Никола Корабов. Въпреки че в началото за тази роля е определена друга актриса, с неповторимия си гений и ослепителна хубост Коканова се превъплъщава в облика на Ирина. Гледайте първа и втора част на „ Тютюн “ в понеделник и вторник – 11 и 12 декември от 16:30 ч.

Любимият публицист на Невена Коканова е Йордан Йовков и това, което може би ги свързва, е дълбоката лиричност на облиците, човешкото съчувствие и смисленост. Вижте актрисата в облика на Сарандовица във „ Вечери в Антимовския хан “ в сряда и четвъртък – 13 и 14 декември от 16:30 ч.

В петък, 15 декември, в 16:30 ч. следва „ Отклонение “ – по претекстове от романа „ Пътуване към себе си “ на Блага Димитрова. Определян като един от най-силните български любовни филми на всички времена, „ Отклонение “ споделя за двама души, в миналото обичали се, дълго разграничени, а след това инцидентно срещнали се още веднъж. Във кино лентата Невена Коканова си партнира с огромния Иван Андонов.

В събота, 16 декември, в 16:30 ч. очаквайте „ Българска национална телевизия Представя “: „ Невена Коканова. Тя е обич! “ – филм от портретната документална поредност на публичната телевизия.

В неделя, 17 декември, от 16:30 ч. не пропускайте „ Момчето си отива “ – паметен филм за сантименталните илюзии на младостта, спечелил редица влиятелни награди – за сюжет на Георги Мишев, за женска роля на Невена Коканова, за режисьора Людмил Кирков и премия за основна роля на Филип Трифонов.

Гледайте Седмицата на Невена Коканова от 11 до 17 декември по Българска национална телевизия 2.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР