Зрителите на Световното гледаха най-скучния мач досега.Сребърният медалист от миналото

...
Зрителите на Световното гледаха най-скучния мач досега.Сребърният медалист от миналото
Коментари Харесай

Хърватия не успя да пречупи Мароко

Зрителите на Световното гледаха най-скучния мач до момента.

Сребърният медалист от предишното международно състезание Хърватия не съумя да започва с победа присъединяване си на Мондиал 2022, откакто приключи 0:0 с Мароко в първи дуел от група F, в която са още тимовете на Белгия и Канада. Двата отбора изиграха релативно равносилен и неособено атрактивен дуел, само че въпреки всичко „ ватрените “ имаха малко по-добрите положения. Пропуснаха ги Влашич и Модрич. Мазрауи пък не съумя да осъществя най-хубавия късмет за мароканците. Следващият дуел на хърватите в Катар е против Канада, до момента в който „ атласките лъвове “ се изправят против водача Белгия.

„ Ватрените “ влязоха в този дуел в серия от пет следващи победи – четири в Лигата на нациите и една в контрола против Саудитска Арабия, играна преди седмица. Мароканците пък бяха в поредност от седем срещи без загуба, написа Sportal.bg.

Марсело Брозович и Матео Ковачич, които до неотдавна лекуваха травми, започнаха като титуляри в селекцията на Златко Далич. Ветеранът Деян Ловрен също започва. Андрей Крамарич бе на върха на офанзивата, като нападателят на Хофенхайм беше подпомаган по крилата от Иван Перишич и Никола Влашич.

Хаким Зиеш, който имаше съществени проблеми с предходния селекционер, стартира за Мароко. Наиф Агер също бе титуляр, макар че има единствено един мач за Уест Хам в Премиър лийг през този сезон. Една от огромните звезди на " атласките лъвове " - Ашраф Хакими, предстоящо също започва. 

„ Ватрените “ владееха повече топката в първите минути, до момента в който мароканците се опитваха нападателно да пресират противника. Африканският отбор обаче допускаше неточности в средата на терена, когато изнасяше играта. Една такава на Амала в 17-ата минута даде късмет на Перишич да стреля рисково от 30-ина метра, само че топката профуча над напречната греда. 

Мароко отговори с рискова офанзива, при която Зиеш центрира добре отдясно. Ел-Несири изпревари Йованович, само че не съумя да засече с глава.

До почивката двата тима продължиха да водят много сериозна физическа борба, само че по този начин и не стигнаха до някакви забавни положения и по този начин изпратиха едно от най-скучните полувремена от началото на Мондиала. Все отново в добавеното време на първата част Хърватия стигна до чисто състояние, откакто Соса доста добре центрира към Влашич, който засече от близко. Буну обаче съумя да избие. Малко по-късно " шахматистите " пропуснаха и втори късмет. Изстрел на Перишич бе блокиран, а по-късно Модрич нанесе мощен удар с левия крайник, само че топката профуча над вратата. 

Влашич, който получи травма в края на първата част, бе сменен за началото на второто полувреме от Пашалич.

В 51-вата минута неточност на Модрич сътвори проблеми на хърватите. Удар на Буфал рикошира в тялото на Ловрен, след което Мазрауи направи добавка с глава от близко, само че Ливакович избави. Играчът на Байерн получи травма в тази обстановка, а мароканците имаха искания за игра с ръка на бранителя на Зенит, само че дузпа нямаше. Веднага по-късно корнер пред вратата на Буну сътвори огромно безредие. Ловрен опита да насочи топката към ъгъла, само че защитник почисти пред голлинията. 

В 65-ата минута Ливакович мазета доста мощен удар на Хакими, откакто преди този момент мароканците извършиха късо фаул. В 71-вата минута Ел-Несири се намеси решаващо и съумя да пресече рисково центриране на Модрич от свободен удар, след което топката отиваше в Пашалич. Нападателят на Мароко обаче се намеси ослепително в отбраната, въпреки и да имаше риск да прати топката в личната си врата.

До края не се случи нищо забавно и двата отбора се задоволиха с това да вземат по една точка преди късния мач за деня, в който другите тимове от група F - Белгия и Канада, излизат един против различен. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР