Зрители сигнализират за опасен мост над река Марица край Свиленград.

...
Зрители сигнализират за опасен мост над река Марица край Свиленград.
Коментари Харесай

Защо опасен мост край Свиленград не е ремонтиран след серия от сигнали до АПИ?


Зрители алармират за рисков мост над река Марица край Свиленград. Той свързва двете елементи на града, а фугите му са в окаяно положение.

Това е и пътят за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

„ В предходния общински съвет бях общински консултант. Многократно сме коментирали с шефа на АПИ в Свиленград. Гражданите мислят, че мостът е общински, само че това не е по този начин. Мостът е доста рисков “, описа Живко Желев.
Снимка: bTV

Мостът е част от републиканската пътна мрежа, само че с протокол е предоставен на общината.

„ Общината всяка година подписва съглашения с АПИ и се задължаваме да поддържаме републиканската пътна мрежа в чертите на града. В протокола, който сме подписали, е записано, че можем да правим единствено настоящи поправки “, изясни кметът на Свиленград Анастас Карчев.
Снимка: bTV

„ През лятото повикахме пътно строителна компания, която направи оглед на моста и направи количествено стойностна сметка, която бе за над 500 000 лева Изпратили сме я на възложителя АПИ, в бюджета нямаме пари за ремонта на фугите “, добави той.

От АПИ обявиха за bTV, че сега е предоставено незабавно проучване на положението на моста. Вариантите, откакто стан ясно какво е положението му, са два: в случай че става въпрос единствено за ремонт на фугите, това може да бъде осъществено още тази година, като бъде предоставено на компанията, с която АПИ ще подписа контракт за поддръжка на пътищата в Хасковска област. Ако се окаже, че мостът, който е в употреба от 1977 година, се нуждае от по-голям ремонт, ще последва правенето на механически план, което значи, че това няма да е тази година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР