Зрители сигнализираха за проблеми с радарната информация, предавана от сайта

...
Зрители сигнализираха за проблеми с радарната информация, предавана от сайта
Коментари Харесай

Сайтът на Агенцията за борба с градушките спря да работи


Зрители алармираха за проблеми с радарната информация, излъчена от уеб страницата на Агенцията за битка с градушките. На потърпевшите от градушката в София преди 4 години застрахователите изплатиха рекордните 30 милиона лв..

Сега, с цел да пресъздава пътя на градоносните облаци и да предизвести жителите, на уеб страницата на Агенцията за битка с градушките всеки месец й трябват по 1600 лв. за абонамент за услугата "Гугъл мапс " – сума, с която организацията не разполага. Всеки ден уеб сайтът се преглежда от 25 хиляди души.

„ И преди желаеха да се заплаща за „ Google мапс”, в този момент този заем извънредно понижа и когато има гръмотевична активност, заемът стига за 1 – 2 дни. Сега потреблението доста се усили и взехме решение да намерим различен безвъзмезден източник. До един-два дни би трябвало да пресъздаваме радарната информация”, сподели Стефан Георгиев.

Информацията от уеб страницата за битка с градушките се употребява гратис от РВД, Военновъздушни сили, Института по метеорология на Българска академия на науките, медиите, Столична община. Земеделските производители и застрахователите имат директен финансов интерес от работата на организацията. Тя разполага с 5 радара, ще бъдат конфигурирани още 2.

В момента с ракетни площадки се охранява територията на страната от Пазарджик до Сливен и от Видин до Плевен, нови полигони ще се построяват до село Тъжа под връх Ботев и в Хасковско.

Останалата част от страната ще се охранява със самолети.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР