Зрители на са заснели поредното безобразие на плаж „Болата”. На

...
Зрители на са заснели поредното безобразие на плаж „Болата”. На
Коментари Харесай

Джип влезе в морето, за да пусне лодка във водата

Зрители на са снимали следващото безсрамие на плаж „ Болата”. На фрагментите се вижда по какъв начин джип влиза безусловно в морето, с цел да пусне своята лодка във водата. Въпреки че плажът към този момент е отвън резервата, той към момента е предпазена зона.

Местните институции настояват, че непрекъснато се правят инспекции. Но даже рано заран могат да се видят паркирани коли по плажа.

„ Често се получават такива сигнали, на момента реагираме. Но разпоредбите не се съблюдават, а огромна част от хората и не ги знаят”, съобщи кметът на Българево Георги Янев. Глобите за паркиране на плажа са от 1000 до 3000 лв. за първо нарушаване, до 6000 лв. за второ нарушаване.

„ Не е прелестно в час пик сред плажуващите да влиза коли, с цел да си пускат лодките”, разяснява още Янев. „ Трябва да се откри баланс сред плажуващи и тези, които желаят да ловят риба. В риболовния сезон до 120 лодки влизат от тук. Но това е в прерогативите на страната, ние само можем да подаваме сигнали”, сподели още Янев.

„ Ние в случай че получим сигнал в общината, вършим инспекция на място, сформираме констативен протокол и изпращаме сигнала по подготвеност до РИОСВ”, съобщи Елица Петрова, шеф отдел „ Екология”, Община Каварна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР