Зрители на NOVA сигнализират, че на летище София се получава

...
Зрители на NOVA сигнализират, че на летище София се получава
Коментари Харесай

Спазват ли се COVID ограниченията на летище София

Зрители на NOVA алармират, че на летище София се получава скупчване на голямо количество от идващи хора. Те са гневни и слагат въпроса за какво не се съблюдават потивоепидемичите ограничения, а чакащите са на 20 сантиметра един от различен.



Директорът „ Комуникации” на летище София Росен Бъчваров изясни за какво се стига до тази обстановка. Поради зимната конюнктура някои полети закъсняват, а други кацат по-рано. Когато се съберат повече души – към 600-700 потенциалът на граничните служби и на тези, които ревизират за противоепидемичните ограничения, е непълен. Затова се постанова хората да изчакват, сподели той. Вариантите са да се изчаква в самолета или в рейсовете. Опасявам се, че нито едни от двата разновидността не е по-добър от сегашния, разяснява Бъчваров.

По думите му сега поради интензивния трафик и спецификата на времето картината на множеството европейски летища е прекомерно сходна. Обръщаме внимание на планирането на самите полети, с цел да избегнем скупчването. Постоянно контактуваме и с сътрудниците както от „ Гранична полиция”, по този начин и от РЗИ, с цел да може в тези пикови часове да се увеличи техния потенциал, съобщи Росен Бъчваров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР