Зрелостничка от ПГ по туризъм в Сапарева баня е накарана

...
Зрелостничка от ПГ по туризъм в Сапарева баня е накарана
Коментари Харесай

Скандално! Квестори съблякоха красива зрелостничка по сутиен, за да се уверят, че не преписва (СНИМКА)

Зрелостничка от ПГ по туризъм в Сапарева баня е накарана от квесторите на матурата да си вдигне блузата, с цел да видят дали няма в сутиена записващо устройство. Скандалната обстановка се разяснява интензивно от възпитаници и учители. Ето какво показа пострадалата Д. Георгиева малко преди да замине за абитуриентския си бал:

„ Бях подложена на душевен тормоз на втората матура. По време на изпита по биология в стаята имаше представителка на Министерството на образованието. Тя се усъмни, че в сутиена съм поставила телефон и плагиатствам тя, и квесторите непрестанно кръжаха към мен, заставаха зад мен или до мен и ме следиха под лупа, усещах се унизена и потисната по време на целия изпит. Аз бях чела и не се притеснявах за изпита, нямах никакви съоръжения за преписване. След като предадох написаното от мен, 5-има квестори и представителката на МОН ме водиха в учителската стая и ме накараха да си подвигна блузата догоре, с цел да се уверят, че в сутиена нямам никакво устройство за преписване. Почувствах се непоносимо, сякаш бях нарушител. Побързах да изляза от учителската стая. Не зная с какво съм провокирала подозрение у експертката от МОН, която очевидно е предала подозренията си и върху квесторите, само че постъпката им е грозна и не дава отговор на ранга им, никой не намерения по какъв начин се усещам аз. Често възрастните споделят, че младежите не са възпитани и се държат неприятно. Та ние гледаме и се учим от възрастните “, с отвращение описа Д. Георгиева, която преглътна обидата и отиде на бала със съучениците си.

Роклята й в бледорозов цвят наблягаше красивото й лице и сините очи.



„ Животът е пред мен. Предпочитам да виждам напред и нека да ми предстоят позитивни страсти “, опита се да си даде сама кураж абитуриентката на потегляне за бала в Боровец. Тя беше съпроводена от приятеля си Жоро.

„ Аз не съм участвала на матурата. И до мен стигнаха такива клюки. Проверявам случая. Квесторите по време на изпита са били сътрудници от Дупница “, разяснява скандалната обстановка директорката на школото Е. Гелева.

Запознати с разпоредбите разкриха, че казусът в Сапарева баня е абсурден. Никой няма право да унижава по този начин учениците, постъпката на представителката на МОН и на квесторите е неоправдателна. Появиха се мнения, че същата представителка на МОН повторила „ номера “ със зрелостничката от Сапарева баня и на матурата в Кочериново.

Източник: struma.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР