Зрелищни демонстрации в небето над Пловдив се проведоха на 26

...
Зрелищни демонстрации в небето над Пловдив се проведоха на 26
Коментари Харесай

Ефектни демонстрации над Граф Игнатиево

Зрелищни демонстрации в небето над Пловдив се организираха на 26 април, дни преди 6 май. На формалната гала в авиобаза „ Граф Игнатиево” бяха началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и ръководителят на Военния комитет на Европейски Съюз военачалник Михаил Костаракос. Демонстрацията беше следена и от участниците в изнесеното съвещание на Военния комитет на Европейски Съюз.

Военните от 68-ма бригада Специални сили демонстрираха по какъв начин се организира избавителна интервенция за търсене и избавяне на катапултирал водач във вражеска територия, както и по какъв метод аероплан – извършител се привежда наложително да кацне.



„ За нас груповият метод на развиване и потребление на Въоръжените сили е без конкуренция. Съвместно можем да реализираме повече и с по-голям резултат. Към това следва да се стремим в идващите години. В подтекста на актуалната геополитическа конюнктура, осъществяването на дилемите на Въоръжените сили изисква повече групови старания и заделяне на задоволително запаси, като в същото време се регистрират националните особености и произлизащите правни отговорности “, съобщи генерал-лейтенант Андрей Боцев.

Той благодари на участниците в демонстрацията за старанието, както и на всички български военнослужещи за техния блян да се потвърдят и да показват почтено страната си, макар съществуващите финансови и механически ограничавания.



Той уточни, че във връзка с Постоянното структурирано съдействие (ПСС) в региона на защитата, България е изпратила своя Национален проект за присъединение, в който са отразени плануваните действия. Участието ни в ПСС е в границите на националното равнище на упоритост и наличните запаси. „ Очакваме интензивно развиване в идващите месеци, което да докара до на практика по-ефективен развой на придобиване на военни качества и тяхното взаимно потребление “, съобщи той.



Генерал-лейтенант Боцев уточни присъединяване на България в настоящите задачи и интервенции на Европейски Съюз. Сред тях той отличи интервенцията в Босна и Херцеговина „ Алтея “, като фактор за поддържане на сигурността в страната и добър образец за практическо съдействие сред Европейския съюз и НАТО, което има добавена стойност. Началникът на защитата акцентира нуждата от задълбочаване на съдействието сред двете организации, в осъществяване на Съвместната декларация от Варшава.

 „ Сътрудничеството и интеграцията са заложени в ДНК-то на Европейския съюз и с помощта на тях към този момент постигнахме доста в разнообразни области. Сегашната конюнктура обаче, изисква да потърсим по-задълбочена интеграция, по този начин също и в региона на сигурността и защитата “. Това съобщи ръководителят на Военния комитет на Европейски Съюз военачалник Михаил Костаракос.

„ България е една от страните от Европейския съюз, изложена както на провокациите от Изток, по този начин и на тези от Юг, и въз основа на своя опит играе жизненоважна роля по време на своето председателство на Съюза. Както към този момент загатнах при последното ми посещаване в страната, в този момент е от първостепенно значение да запазим набраната скорост, да продължим с построяването на нашата визия и в региона на сигурността и защитата “, безапелационен бе военачалник Костаракос.



„ Искам още веднъж да се възползвам от опцията да изкажа своята висока оценка за трайния ангажимент на българските Въоръжени сили към задачите и интервенциите на Европейския съюз в границите на Общата политика за сигурност и защита (ОПСО) и да посочи техния професионализъм и сполучлив принос “, заключи ръководителят на Военния комитет на Европейски Съюз.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР