Зове за противопоставяне на идеологическата програма на ЗападаВизита на фона

...
Зове за противопоставяне на идеологическата програма на ЗападаВизита на фона
Коментари Харесай

Лавров агитира срещу US долара в Китай

Зове за опълчване на идеологическата стратегия на Запада
Визита на фона на раздори със Съединени американски щати

Призив Москва и Пекин да понижат зависимостта си от американския $ и западните платежни системи насочи съветският външен министър Сергей Лавров. Според него по този начин Русия и Китай могат да се опълчват на „ идеологическата стратегия “ на Запада, съобщи Ройтерс.

Лавров съобщи това в изявление за китайски медии в навечерието на почналото му през днешния ден посещаване в Пекин. То се организира в миг, в който връзките на Русия и Китай с новата администрация в Съединени американски щати са мощно обтегнати. В петък американски и китайски висши представители организираха напрегнати и сложни договаряния. Миналата седмица бе белязана и от разкол сред Съединени американски щати и Русия, откакто президентът Джо Байдън назова съветския си сътрудник Владимир Путин палач.

В изявлението Лавров акцентира, че Москва и Пекин са принудени да се развиват без значение от Вашингтон, с цел да осуетят опитите на Съединени американски щати да лимитират тяхното софтуерно развиване. „ Трябва да понижим санкционните опасности посредством усилване на нашата софтуерна самостоятелност, като преминем към заплащания в националните ни валути и в световните валути, които служат като опция на американския $ “, уточни Лавров.

„ В актуалната интернационална конюнктура за нас е доста значимо да водим диалог като всестранни стратегически сътрудници и да укрепваме стратегическото си взаимоотношение “, сподели китайският външен министър Ван И при започване на договарянията си през днешния ден с Лавров.

След визитата си в Китай Лавров ще посети Южна Корея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР