Зов за помощ за най-голямата психиатрия в страната. На болницата

...
Зов за помощ за най-голямата психиатрия в страната. На болницата
Коментари Харесай

Зов за помощ за болница: Пациентите в най-голямата психиатрия в България няма дрехи и санитарни материали

Зов за помощ за най-голямата психиатрия в страната. На болничното заведение в Раднево не доближават санитарни артикули и облекла, а повода е, че множеството от пациентите ѝ са обществено слаби или без близки. Близо 70 години болничното заведение се грижи за хиляди пациенти годишно.

Пациентите постоянно са нападателни

„ Обичайно в държавните психиатрични лечебни заведения постъпват хора с по-тежко протичащи психози, зависимости, хора, които са настанени на наложително или наложително лекуване. Голяма група от идващите пациенти тук на открито са обществено слаби. Има пациенти, които идват тук без персонална карта, без здравни осигуровки, без близки, без някакъв тип поддръжка, каквато и да е било на открито “, изясни доктор Владимир Трънков, шеф на Държавната психиатрична болница " Д-р Георги Кисьов " в Раднево.

Това е повода множеството от пациентите няма задоволително облекла, нито санитарни артикули.

Екип на bTV прекара eдин работен ден в психиатрична болница

„ Те са изгубили част от тези си тъкмо обществени функционалности - да поддържат хигиена, да поддържат външния си тип и част от нещата, които би трябвало да правим по време на престоя им в болничното заведение, с изключение на лечебно-диагностичната работа, то е да върнем опцията им за умерено и положително действие на открито след привършване на лекуването. Имат потребност от дребни количества облекла, бих споделил чехли, самобръсначки, четки, пасти за зъби - това са все неща, които не можем да закупим с бюджет на болничното заведение “, добави доктор Трънков.

Всеки, който желае да помогне, може да се свърже с управлението на болничното заведение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР