Зорница Стратиева от месеци искала да пита министъра защо не

...
Зорница Стратиева от месеци искала да пита министъра защо не
Коментари Харесай

Депутатка от ДБ скочи на Събев: Известен като “Ник”, но депутатите не сме го виждали

Зорница Стратиева от месеци желала да пита министъра за какво не работят автоматите за билети на БДЖ, той настойчиво се криел
От Facebook профила на депутатът от Демократична България Зорница Стратиева

Известна съм като единствения депутат, който всекидневно пътува с БДЖ до работа от Перник до София. Ставам рано, тъй като няма комфортни влакове за всекидневно работещите - или са по първи петли, или са къде обед. Отивам в точния момент, с цел да си отвися на перона закъснението на влака.

Съзерцавам хората, чакащи на опашка - в отражението на екрана на автомата за билети. Чакат, с цел да си купят билет преди потегляне на влака, тъй като системата е мудна или не работи. И постоянно хората не съумяват да си купят билет, таман поради това.

Касите не смогват, всички са изнервени. Трябва да им заплащат повече на тия касиери, с цел да смогват, но БДЖ няма пари, тъй като не продава задоволително билети, тъй като касите не смогват.

Запазени места постоянно няма, или са дублирани, а за спално купе - никакъв късмет, в случай че две - три седмици по-рано не си купиш билета. Наложи ми се два пъти тъкмо поради това да пътувам вместо с трен с нощен рейс.

Първата класа във влака е по-зле, по тази причина пътувам във втора - там имам късмет 1 към 5 да попадна в някой от реновираните (разбирай почистените) вагони на БДЖ - но зависи от деня и хороскопа. Хороскопи във влака не чета. Чета си програмата за Пленарна зала и документите на комисии на дребния екран на телефона - тъй като няма контакти във вагоните да си включа преносим компютър. Тия почистени вагони са постижение на министър Събев, прочут в обществото като “Ник ”.

На нас депутатите обаче той не ни е прочут, тъй като ние не сме го виждали. На съдружните договаряния не го видяхме, включи се по видео, но екрана беше мрачен. На експертни съдружни препоръки по тематика “Транспорт ” не идва. Идват заместници, но те не знаят нищо, щели да питат министъра, но не го питат, тъй като той в това време ги уволнява, назначават се нови и към този момент те също нищо не знаят и по този начин изначало.

Министърът не пристигна на парламентарен надзор, предходната седмица не пристигна, по-миналата отново не пристигна. Преместиха въпроса ми за през днешния ден (бел. ред -петък) и отново не пристигна. Аз обаче пристигам в зала и държа да си го задам. А какъв е тоя въпрос, чак пък толкоз значим, ще питате вие? Ами ето какво запитвам - Защо не работят автоматите за билети? Същите билетни автомати, които Министерство на превоза заплати, конфигурира и одобри доставката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР