Зорница Гаврилова бе 11-а в листата на ГЕРБ-СДС в 25-и

...
Зорница Гаврилова бе 11-а в листата на ГЕРБ-СДС в 25-и
Коментари Харесай

Пиарка в София се кандидатира за депутат – заличиха я заради гръцко гражданство

Зорница Гаврилова бе 11-а в листата на ГЕРБ-СДС в 25-и МИР

Няколко кандидат-депутати са заличени от изборните описи по разнообразни аргументи. Това стана ясно на съвещание на Централната изборна комисия (ЦИК) във вторник.

От Многомандатен изборен район-25 в София отпада Зорница Александрова Гаврилова. Оказва се, че тя има двойно поданство . Това припомня на случая със съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков . Той бе подал заявление, че се отхвърля от канадското си поданство, след което и стана длъжностен министър на стопанската система през 2021 година Това обаче не бе задоволително и Конституционният съд разгласи, че е заемал министерския пост непозволено. Причината е, че за изтриване на поданството е необходим експлицитен акт на съответната страна.

Зорница Гаврилова, която бе 11-а в листата на ГЕРБ-СДС в МИР-25, подала заявление за отвод от гръцко поданство още през 2018 година Това обяснила тя пред Районната изборна комисия, откакто от Групово дело ГРАО засекли, че не е единствено българка.

И защото все още на кандидатурата й за народен представител тя не е била получила отвод от Гърция за уважаване на заявката, въпреки и да не е разполагала с експлицитен документ за уважаването му, тя е смятала, че към този момент не има гръцко поданство.

В последна сметка РИК е решила да заличи регистрацията на Зорница Гаврилова, която работи като пиар в регион на столична община, от листата на ГЕРБ-СДС.

По информация на „ Флагман “ Зорница в никакъв случай не е живяла в Гърция . Двойното й поданство било поради единия й родител, който бил грък.

Още двама кандидат-депутати отпадат от играта. И двамата са от „ възкръсналата “ партия Национална движение „Симеон Втори" и са се отказали по лично предпочитание.

Единият е Танер Мехмедов, който бе трети в листата в Търговище.

Другият е Александър Тодоров Милушев – пети в Хасково, който се оправдал с „ фактическата си неспособност да взе участие в изборите “, както се вижда от решението на Районната изборна комисия там.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР