Зони за отдих, детски и спортни площадки, велоалея и атракции

...
Зони за отдих, детски и спортни площадки, велоалея и атракции
Коментари Харесай

В коритото на Марица ще закипи невиждан живот - велоалеи, спортни площадки, атракции

Зони за отдих, детски и спортни площадки, велоалея и атракции по южното корито на река Марица. Това планува дълго чаканото социализиране на реката под тепетата. Дейностите там са включени в огромната социална поръчка за 22 милиона лв. за облагородяването на цялостен регион по стратегия „ Региони в напредък “.

Това е единствено част от огромната стратегия на Община Пловдив за социализирането на реката, оповестява trafficnews.bg. В проектите са цялото корито на реката да бъде социализирано, като се изградят 20 километра велоалеи. При ширина на коритото от към 140 метра, едвам 50 метра в средата ще бъде с вода. Така към 40 метра от двете страни ще има зони за занимания, пейки, вело и пешеходни алеи.

Материалите би трябвало да бъдат устойчиви и при вероятно заливане да не бъдат развалени. Паралелно с облагородяването на коритото на река Марица се планува и тотална реорганизация на бул. „ Марица – Юг” от Водната палата до Моста на Адата.

Поръчката бе блокирана от небеизвестната овчарка Анка Ангелова от село Антоново, само че Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд отхвърлиха претенциите и процедурата бе обновена. Така скоро може да се избере реализатор и да се пристъпи към ремонтните действия.

Обществената поръчка е за така наречен „ Социална зона”, която обхващаха цялото пространството заключено сред „ Марица – Юг”, „ Източен”, „ Княгиня Мария Луиза” и „ Цар Борис III Обединител” и е на стойност от 22 милиона лв..

На практиката двата квартала – „ Хаджи Хасан Махала” и този към Водната палата и Семинарията ще бъдат напълно видоизменен.

Освен съвсем всички улици, тротоари и осветяване в квартала, ще бъдат построени и детски и спортни площадки, всички забавачки и учебни заведения в региона ще бъдат санирани и ще се изградят обществени жилища.

В първата позиция на публичната поръчка е включено построяването на детски и спортни площадки по южния бряг на река Марица. Пълна рехабилитация на бул. „ Марица –юг” в зоната от транспортен възел на бул. „ Цар Борис III Обединител” до бул. „ Източен” – махане на паважа и нови тротоари и осветяване. Рехабилитация и реорганизация на тротоари по бул. „ Княгиня Мария Луиза”. Реконструкция и рехабилитация на пътна настилка, въвеждане на енергоспестяващо улично осветяване на улиците: „ Патриарх Евтимий “, „ Света гора “, „ Георги Раковски “ „ Съединена България “.

Втората позиция включва реорганизация и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветяване на улиците - „ Стойчо Мушанов”, „ Макгахан”, „ Ген. Скобелев”, „ Пулпудева”, „ Козлодуй”, „ Брестовица”, „ Цар Иван Страцимир”, „ Марагидик”, „ Лъджене”, „ Георги Мамарчев”, „ Неофит Бозвели” „ Д-р Селимински”, ул. „ Сава Филаретов”, „ Княз Черказки”, „ 3ахарий Зограф”, „ Емил Зола”, ул. „ Лясковец”, пл. „ Александър Малинов “;

Третата позиция е за озеленяване и облагородяване на всички междублокови пространства в двата квартала, както и нови тротоар и улично осветяване на следните улици: „ Асен Златаров”, „ Хеброс”, „ Панайот Пипков”, „ Калофер”, „ Хъшовска”, „ Артилерийска”, „ Никола Сапунов”, „ Весела”, „ Тополница”, „ Ламартин”, „ Лютиче.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР