Зоната за платено паркиране в бургаския ж.к. Братя Миладинови“ най-вероятно

...
Зоната за платено паркиране в бургаския ж.к. Братя Миладинови“ най-вероятно
Коментари Харесай

Кола до кола: В „Братя Миладинови“ искат разширение на зоната за платено паркиране

Зоната за платено паркиране в бургаския ж.к. „ Братя Миладинови “ най-вероятно ще се разшири и ще обхване последния безвъзмезден паркинг , който се намира на границата на комплекса.

За това най-малко упорстват живущите в блоковете 93 и 89А , които се свързаха с Искра.бг. Преди два дни те са входирали молба в Общински съвет-Бургас, в която упорстват обсегът на „ синята зона “ да се разшири. Те се усещат ощетени от т.нар „ резултат на доминото “ , при който при всяко уголемение на зоната за платено паркиране, страда прилежащата безвъзмездна зона

Паркинг в ж.к. „ Братя Миладинови “. Снимка: Искра.бг

Проблемът се крие в това, че живущите и работещите в региона, постоянно избират да паркират на свободните места, заради което те доста бързо се изчерпват . Пред Искра.бг жителите обявиха, че все по-трудно намират къде да паркират пред личните си домове.

„ След последното уголемение стана някакъв пъкъл. Зад двата блока се намира бул. „ Струга “, който разделя комплексите „ Братя Миладинови “ и „ Славейков “. Принудени сме или да паркираме доста надалеч от вкъщи, или да плащаме за „ синя зона “ на всеки час, което е неуместно “.

Те припомнят, че наоколо се намира и 92 блок, който няма самостоятелен паркинг . В непосредственост се намират и постройките на Националния застрахователен институт /НОИ/ и Териториалния кадастър, където всеки ден десетки чиновници отиват на работа или биват посещавани от жители. 

Паркинг в ж.к. „ Братя Миладинови “. Снимка: Искра.бг

Според тях през последните месеци напрежението в региона се е покачило, защото огромен брой съседи се борят за дребен брой места за паркиране, което постоянно е мотив за препирни

Живущите в блоковете 93 и 89А са приложили подписка , с която упорстват паркинга сред двете здания да бъде присъединен към обсега на „ синята зона “. Желанието им ще бъде прегледано непрекъснатите комисии по „ Правни въпроси “ и „ Транспорт и сигурност на придвижването “. 

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР