Зодиакът на Диана Стоилова ще бъде представен във Варна, съобщиха

...
Зодиакът на Диана Стоилова ще бъде представен във Варна, съобщиха
Коментари Харесай

Представят зодиака на Диана Стоилова във Варна

Зодиакът на Диана Стоилова ще бъде показан във Варна, оповестиха от пресцентъра на Градската художествена изложба (ГХГ). Акварелите на българската художничка, която живее във Виена, доближават в достъпна форма до приятелите на изкуството като репродукции и картички, които се оферират на щанда на Галерията на ул. “Любен Каравелов " №1.

Следвайки задачата си да предизвиква достъпа до изкуство на варненци и 

гостите на морската столица, Градската художествена изложба “Борис Георгиев " - Варна, предлага на своите гости една непринудена среща с произведения на одобрената у нас и в чужбина българска художничка Диана Стоилова. Нейното изкуство е познато на варненските ценители от участието й в редица артистични прояви в родния й град, разясняват от ГХГ. 

Родена в фамилията на огромния европейски художник Стоимен Стоилов и възпитана в духа на перфекционизъм и полет на въображението, Диана Стоилова завършва Националната художествена академия в София със специалност  " Графика " в класа на Петър Чуклев. Продължава в Университета по 

изобразително изкуство във Виена при проф. Волфганг Хутер. От 2000 г. насам има независими изложения в Европа, Съединени американски щати и Австралия. Нейни творби участват постоянно в Салона на рисунката и акварела в " Гранд пале " в Париж.

Тя живее и работи във Виена, само че връзката й с България и родния град продължава да бъде мощна със независими и групови изяви. Специално за Градската художествена изложба “Борис Георгиев " - Варна, Диана Стоилова е подготвила репродукции и картички с един от най-популярните си цикли - Знаците на зодиака. 12-те композиции събират характерните за нейната изтънчена изразност знаци на живота и космическата естетика. Заедно с парада на съзвездията и разноликите слънца в тях се вплитат мъжки и женски фигури, флорални и анималистични мотиви, знаци от исторически пластове от културите на разнообразни столетия в човешката цивилизация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР