Знам, че ви е дотегнало от такива съвети. И на

...
Знам, че ви е дотегнало от такива съвети. И на
Коментари Харесай

Никога не се отказвайте! Никога!!!

Знам, че ви е дотегнало от такива препоръки. И на мен също. По 100 пъти в годината ми идва да се предам и да се откажа от всичко.  Но желая да ви напомня няколко доста значими (и основателни) аргументи, заради които не би трябвало да се отказвате.

Kогато сте на ръба и сте подготвени да захвърлите всичко, си спомнете най-малко една от тях.

Въпреки неуспеха, не спирайте да пробвате!!!

Не е наложително да съумеете от първия път. Всичко изисква време, извървян път и позволени неточности. Учете се от тях и не забравяйте – пробивите и инцидентните открития вършат единствено квалифицираните.

Спомнете си за Джоан К. Роулинг, която написа първата си книга за момчето-магьосник като самотна майка, изцяло разорена и с диагноза клинична меланхолия. 12 от най-големите британски издателства й отхвърлят да разгласяват историята за Хари Потър. Днес Джоан К. Роулинг е първият човек, станал милиардер от писане на книги.

Докато сте живи, всичко е допустимо

Не забравяйте, че до края на живота си ще имате безчет благоприятни условия и непредвидени обрати. Дори когато ви се коства, че всичко е изгубено, че всички шансове са пропилени, може изведнъж да се появи нещо, което да обърне всичко във ваша изгода.

Е, – намерения си въодушевено Том. – Добре, че пристигнах и се престраших да позвъня на вратата. Явно чудесата се случват. Просто би трябвало да опиташ, когато видиш шанса. Колкото и необикновен да наподобява той…

Спрете да слушате хората!!! Това е МНОГО значимо!!!

Запушете си ушите! Не слушайте хора, които ви споделят, че вашите старания са безсмислени и фантазията ви е неизпълнима. Не позволявайте на никой да ви споделя, че ще се неуспехите. Защото тогава сигурно ще се неуспехите.

Когато пожарникарите завършили с гасенето на огъня, всички говорели единствено за едно: по какъв начин това толкоз малко дете е съумяло да счупи единствено с една окачалка стъклото и по-късно решетката…

Вижте какво имате, а не какво нямате

Вие имате доста по-добър старт в живота от милиони други хора. Помислете за тези, които са в доста по-тежко състояние от вас и с доста по-лоши дадености в живота. Спомнете си за хората, които нямат храна и заслон, живеят в изискванията на война или диктаторски режим. Добре, ще кажете, това го знаем… А в случай че се сетите за хората, които не виждат… или нямат крайници.

Ейми Парди работи като теляк. Чувства се щастлива, свободна, независима… Докато един ден се озовава в болница с диагноза вирусен менингит и 2% късмет за оцеляване. Лекарите се борят за живота й. Отстраняват бъбреците, далака, губи слуха на лявото ухо и ампутират двата й крайници от колената надолу.
През 2014 година Ейми взе участие в танцовото шоу „ Dancing with the stars ”, а на параолимпийските игри в Сочи печели бронзов орден по сноуборд.

Вижте невероятната история на Ейми Паради.

Нещата не постоянно са това, което наподобяват сега

Понякога една преживелица е в положение да ви събори. И да се трансформира в последната капка, която прелива чашата на отчаянието. А дали тя не е била най-хубавото нещо, което ви се е случило в живота?

Има една стара африканска алегория, в която се споделя за един крал и неговия другар, който имал необикновен табиет – каквото и да се случи в неговия живот – положително или неприятно, постоянно да споделя: “Това е добре! ”.

Ако някой различен го е направил – можете и вие

Дори и единствено един човек на планетата да е съумял в това, което желаете – можете и вие! Следвайте положителните образци, търсете ги, вдъхновявайте се от тях.

Едва ли някой е предполагал, че момчето отрасло в семейство на елементарни музиканти, два пъти проваляло се на приемните изпити и приключило неосезаем Учителски институт в Китай ще се подреди измежду най-влиятелните и богати хора на планетата. Но Джак Ма го е направил.

Не се отхвърляйте поради фантазията си!!!

Вие заслужавате този триумф. Мечтата ви заслужава да бъде сбъдната. Не позволявайте несигурността и страхът да заглушават фантазиите ви.

Един ден ще обърнеш взор обратно, ще погледнеш живота си и повярвай ми, няма да съжаляваш за грешките си. Ще съжаляваш единствено за пропуснатите благоприятни условия. Ще съжаляваш единствено за неизживения живот. И помни едно: на никого не дължиш нищо, с изключение на на себе си. А на себе си дължиш едно: храброст!

И най-после, не забравяйте: Точно преди изгрева е най-тъмно!

Точно когато най-вече ви се желае да се предадете, сте най-близо до триумфа.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР