Знам, че Русия не признава неговата юрисдикция. Ако президентът Путин

...
Знам, че Русия не признава неговата юрисдикция. Ако президентът Путин
Коментари Харесай

Путин може да посещава само пет държави, ако не иска да свърши в затвора

" Знам, че Русия не признава неговата пълномощия. Ако президентът Путин посети една от над 130-те страни, които са подписали това интернационално съглашение, то той ще бъде задържан във всяка една от тях. И това би трябвало да се вземе поради доста съществено, тъй като можем да преговаряме за каквото и да било, само че това решение на съда остава годно и е тук. Тоест, президентът Путин ще бъде задържан, в случай че посети повече от 130 страни ", съобщи Борел.

 

Кои страни са отказали да одобряват юрисдикцията на Международния углавен съд? 

 

Съединените американски щати подписват контракта на Римската спогодба, само че не го ратифицират. По-късно, в 2002, се отдръпва изцяло от подписаният контракт, и декларира че не възнамерява да го ратифицира. Във Вашингтон е признат закон, съгласно който интернационалният съд и други сходни не се признават. Законът дава правото на президентът да употребява всички вероятни средства, в това число и военна инвазия на персонална преценка, за връщане на арестувани от съда държавни лица. Този закон важи освен за американци, само че и за държавни персони от други техни съдружници. Например НАТО, Япония, Южна Корея, Австралия, и други. Поради фактът че дава право на президента да прави военна инвазия, неофициално законът е прочут като " Закон за инвазия на Хага ".

 

Израел гласоподава срещу статута на МНС и не ратифицира контракта.

 

Русия е другата страна, която не признава юрисдикцията на Съда в Хага. 

Китайската национална република се опълчва на съда с причините, че това е срещу суверенитета на националните страни и че по този метод се съди правосъдната система на една нация.

 

През 2008 година Судан се отдръпва от Международния углавен съд. 

 

Към края на януари тази година МНС има издадени 38 заповеди за задържане като 21 са изпълнени, а 6 са оттеглени след гибелта на обвинените. Към март 2023 година МНС се състои от 123 страни членки.

 

Владимир Путин е едвам третият настоящ президент, който става обект на заповед за арест на МНС, след Омар ал Башир на Судан и Муамар Кадафи на Либия. Издадените заповеди задължават 123-те страни членки на съда да задържат съветския президент и да ги предадат в Хага за правосъден развой при вероятно влизане на тяхна територия.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР