Знам, че мога да изригна и да победя, но не

...
Знам, че мога да изригна и да победя, но не
Коментари Харесай

Алберт Попов от Банско: Знам, че мога да изригна и да победя, но не ми се отдава възможност

Знам, че мога да изригна и да победя, само че не ми се отдава опция. Това сподели най-хубавият ни скиор Алберт Попов в отговор на въпрос на БГНЕС, който приказва пред медиите след анулацията на слалома от Световната купа в Банско. Аби бе 22-и от общо 29 финиширали скиори, когато надпреварата бе прекратено, а по-късно се взе решение за неговата анулация заради неприятните метеорологични условия в зимния ни курорт.

На въпрос дали е карал в миналото водни ски и по какъв начин би описал обстановката през днешния ден на пистата, Алберт сподели: " Карал съм водни ски, да, и през днешния ден обстановката беше доста тежка. Да, от елементи може би шансът щеше да бъде на моя страна втория манш да карам начело и може би имах шансове и за победа, гледайки последния старт в Шамони, само че тогава успеха не е толкоз сладка, тъй че се веселя, че го анулираха, просто не желая да съм в подобен победител. Много ме е гняв, само че явно този сезон неделите са прокълнати. Позицията въобще не ми беше неприятна за втория манш - както те ми взеха три секунди и половина, по този начин можех да го направя и аз във втория. Но този терен, тази обстановка, крият травми, които могат да се случат. Беше тежко и още от втората врата без никаква видимост, караше се на сляпо, може да сме радостни, че нямаше травми ", стартира той и продължи:

" На самия старт си чистим очилата и всичко се вижда и е супер, само че сега, в който стартираш, удряш първата врата - снегът ти пръска в очилата и към този момент караш на сляпо, затова не знаеш къде се намираш, може би от това идваха разликите. От елементи ме е гняв, че времето се скапе - прогнозата го даваше, че ще вали сред двата манша. Това не бяха условия за съревнование, пистата беше супер готова, през вчерашния ден видяхме едно прелестно съревнование. Просто когато паднат толкоз температурите и дружно с водата, нещата стават доста комплицирани, видяхме, че всеки слизаше по отношение на номера си, тъй че нямаше доста изненади през днешния ден ".

" Смятам, че и преди е било топло, имало е меки зими. Не се тормозя, считам, че в Европа скоро ще има и хубави зими. Сега ни следват два старта в Америка - там обстановката е радикално друга, доколкото слушам. Просто продължаваме да се приготвяме по същия метод и се надяваме за по-твърди терени и за по-голям късмет за хубави резултати ", сподели още най-хубавият ни скиор при мъжете.

На въпрос на БГНЕС по отношение на това какво му следва и какво е здравословното му положение, Аби показа: " Здравословно съм супер, може би и поради това ме е гняв, че имаме такива условия, тъй като знам, че мога да изригна и да победя, само че не ми се отдава опция. Това, което можем да създадем аз и моят екип, е да стиснем зъби, да се фокусираме върху идващите стартове и да не го мислим за нещата, които са отминали. Видяхме, че в Палисайдс ми се получи - не бях стъпвал на тази писта. Все още чакаме моят треньор Ивайло Борисов да подреди - допускам, че на него ще му се отдаде опция в Америка, дали на първия старт или на втория, тъй че нещата наподобяват добре ".

" Да кажем, че този сезон бе плануван да не излизаме от топ 10. Най не бях квалифициран за първия старт, само че тогава влязох в десетката. Имахме напасване със ските. Много бяха нещата, сега сме нацелили всичко, просто би трябвало да ни се отдаде опция и да си пожелая без неточности, тъй като тогава съм най-бърз ", добави Попов.

На въпрос на БГНЕС във връзка с поддръжката от публиката и неговите близки, Алберт сподели: " Публиката беше страхотна. Благодаря, че останаха в това по този начин извънредно време. Самият аз бях влажен до термо бельото, гащите ми бяха мокри, незабавно се прибрах да се изсуша и в действителност чаках разглеждането за втория манш, когато видях, че надпреварата е прекратено и се чудеха дали в действителност да продължат. Дори към момента не съм обядвал, тъй като съм още в спортен режим, тъй че ще ми би трябвало малко време да се изключа. Благодаря на уредниците, на публиката, оправиха се отлично, просто не всеки път можем да се борим с метеорологичните условия ", приключи той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР