Знам, че без работещо правителство няма как да бъдат изпълнени

...
Знам, че без работещо правителство няма как да бъдат изпълнени
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще предложа разговорите да продължат с цел съставяне на експертно правителство за една година

" Знам, че без работещо държавно управление няма по какъв начин да бъдат изпълнени задължения и цели. Приоритетът за мен е България ". Това съобщи номинираната за министър-председател с първия мандат Мария Габриел по време на брифинг в централата на партия ГЕРБ.

" Трябва да покажем упоритост да има България работещо държавно управление. То може да бъде единствено експертно с ясни цели, за една година. Ще разгледаме и предложенията на тези, които ще се ангажират за поддръжка на такова държавно управление. С Българска социалистическа партия имаме най-големи разлики, само че ми се желае да имам вяра, че всички дружно ще работим за съставянето на държавно управление ", разяснява Габриел.

" Посланието ми към всички е да не считаме времето за тези диалози за изгубено. По време на диалозите стана ясно, че има поръчка за ангажимент, за поддръжка на политики. Но е значимо те да продължат. Не ние бързаме, а Конституцията на България ни споделя ясно, че има периоди. Ще поканя партиите диалозите да продължат с ясна цел – експертно държавно управление с имена на хора, които ще доведат до сполучливи резултати ", сподели Габриел.

" Поради разликите, които имаме, и те ясно бяха откроени и ние оставаме отворени за този разговор, за всички е ясно, че идната стъпка диалози за сформиране на държавно управление ще бъде за формат, който изключва думата коалиция. То може да бъде единствено експертно, с ясни цели ", изясни тя.

" Сега е моментът всички политически сили да покажат своята отговорност и да успокоим страховете на хората ", сподели още тя.

В брифинга взе участие и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който уточни, че съгласно него във всички партии има такива, които поддържат настояването на Габриел за освобождението на основния прокурор, както и такива, които са срещу. Борисов посочи, че даже в партията има спор и тъкмо поради това ГЕРБ са първи. 

" За държавно управление приказва единствено Мария Габриел. Ние сме тук, единствено с цел да знаят другите водачи, че ще разчита на 69 депутати за тези политики. И в случай че прави взаимни отстъпки, тя ще ги реши дали да ги прави. Разговорите с Българска социалистическа партия, с Движение за права и свободи, с Има Такъв Народ ще са пред вас, на първия ред, с водачите. Няма да са подмолни ", уточни водачът на партията.

Борисов изясни, че не са водени диалози с другите партии, с изключение на с ПП-ДБ, тъй като са били положени старания да се случат нещата с тях.

" Какво получихме? Някакви шикалкавения всеки ден. То не бяха пътувания измислени, то " Айде тази вечер ", " Айде във вторник вечер ". Днес е неделя, ние работим. Ако ви е значимо да извършите държавно управление, ще си съберете органите и ще ни кажете. Ние до на следващия ден би трябвало да знаем ", добави той.

" Има ли някой от вас, който да смята че тези две години служебни държавни управления са сполучливи за България, в случай че има подобен да си вдигне ръката, няма подобен. На 10 юни страната няма да може да заплаща и пенсии, в случай че няма бюджет. Утре госпожа Нинова, господин Карадайъ и господин Трифонов би трябвало да ни отговорят кой вид да предприеме госпожа Габриел. Няма обединения. Няма да им дадем да ни привързват към тях, с две от тези партии Кирил Петков е бил съдружен сътрудник - с Българска социалистическа партия и с Има Такъв Народ. Тук ще търсим отговорността на всички ", акцентира Борисов. 
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/4196685770556844/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР