Знаково - след София, и Варна остана без председател на

...
Знаково - след София, и Варна остана без председател на
Коментари Харесай

И Варна без председател на общинския съвет - след бойкот от ГЕРБ и ДПС

Знаково - след София, и Варна остана без ръководител на общинския съвет. Общото и за двата града е, че дългогодишните кметове от ГЕРБ бяха заменени след локалните избори от кандидати на " Продължаваме промяната-Демократична България ". Другото общо е, че и двата избора на ръководители бяха бойкотирани от ГЕРБ, а в тази ситуация с Варна - и от Движение за права и свободи.

Първото гласоподаване за избор на ръководител на новия Общински съвет във Варна беше провалено, откакто преди началото на гласуването групите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и локалната партия " Български гласъ " оповестиха, че няма да вземат участие в него. Така от общо 51 членове на съвета в гласуването се включиха едва 32 от тях - споделя кореспондентът на " " Спас Спасов.

Свои претенденти за ръководител са издигнали единствено ПП-ДБ и  " Възраждане ". След преброяването на бюлетините Николай Костадинов ( " Възраждане " ) е събрал 20 гласа, а Николай Стефанов (ПП-ДБ) - едвам 10. Две от бюлетините в урната са били празни. Така нито един от двамата претенденти не e получил необходимите 26 гласа. За през днешния ден бе планувано още едно заседание. При още един неуспех - нов избор ще се организира в четвъртък.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР