Знаковата българска поредица вълнува зрителите в 12 серииБроени дни остават

...
Знаковата българска поредица вълнува зрителите в 12 серииБроени дни остават
Коментари Харесай

Капитан Петко войвода от 3 март по Bulgaria ON AIR

Знаковата българска поредност вълнува феновете в 12 серии

Броени дни остават до старта на биографичната историческа драма в ефира на Bulgaria ON AIR - „ Капитан Петко челник “. От 3 март и всеки идващ работен ден в 19:30 часа феновете ще си напомнят живота на българския бунтовник Петко Киряков.

Произведението показва българската еднаквост и е разпределено в три елементи: Хайдутин, Комита и Мирен живот. Историческите обстоятелства са основна част от наличието на сериала, като поредицата се основава по случай 1300-годишнината от основаването на българската страна. Макар и няколко пъти Васил Михайлов да отхвърля основната роля, обликът на Петко Киряков трансформира артиста в една от най-големите звезди на българското кино от тези години. Хората в цялата страна му се радват, когато го срещнат, и не престават да го питат за войводата. В сериалът Михайлов сменя 37 костюма и снима на десетки места.

„ Капитан Петко челник “ стартира през 1861 година в дребния планински град Доганхисар, където живее фамилията на Кирко Каракиров и демонстрира сложния живот под властта на Османската империя. Сред 8-те деца на Кирко е и 17-годишният Петко, който взема решение да поеме нов път в живота си и да отмъсти за убитите от бея свои родственици. Петко се връща по родните места, събира старите си приятели и стартира да мъсти на турците, протегнали ръка на достойнството и живота на българите.

Пътят на революционера Петко Киряков е обсипан с доста инциденти и оставя дълготраен белег в историческата памет. Във втория епизод Петко се заселва в отдалечен край, където никой не го познава. Бившият бунтовник се е оженил за красивата гъркиня Елена от Енос, която му е родила наследник, и се е отдал на кротичък труд. Един ден на хармана, където вършее, идват турски заптиета. Единият от тях задиря жена му и го праща за вода. Петко убива придружилия го турчин, само че другият съумява да избяга. Петко още веднъж е заставен да търси леговище в гората, а жена му отхвърля да го придружи, оставайки да се грижи за дребния им наследник.

С рекорден за времето си бюджет, над 5 милиона лв., знаковата българска поредност включва 12 серии, всяка от които трае 80 минути. Режисьор на „ Капитан Петко челник “ е Неделчо Чернев, а сюжетът дължи своя триумф на Николай Хайтов.

Не пропускайте да си припомните историята на българския народ и построяването ни като обединена нация. Гледайте „ Капитан Петко челник “ всеки работен ден от 3 март в 19:30 часа по Bulgaria ON AIR.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР