Знак за виталността на нашата нация са успехите на световно

...
Знак за виталността на нашата нация са успехите на световно
Коментари Харесай

Президентът връчи висши държавни отличия на шестима изтъкнати българи

Знак за виталността на нашата нация са триумфите на международно равнище, които са постигнали видните българи, отличени с държавни оценки. Това е споделил президентът Румен Радев , който на гала в Гербовата зала удостои с ордени шестима изтъкнати дейци в региона на науката , образованието , спорта , медицината , белетристиката, оповестиха от прессекретариата на президента.
 
С медал " Стара планина " първа степен са били отличени писателят Владимир Зарев - за заслуги в региона на културата и изкуството, както и именитият баскетболист Атанас Голомеев - за приноса му в региона на спорта. На церемонията акад. проф. Владимир Овчаров е бил награден с медал " Св. св. Кирил и Методий " огърлие за принос в развиването на здравната просвета и обучение в България, допълниха от президентството.
 Президентът връчи висши държавни оценки на шестима изтъкнати българи БГНЕС
С медал " Св. св. Кирил и Методий " първа степен президентът е удостоил акад. проф. лекар на техническите науки Чавдар Руменин за заслугите му в региона на науката. Вирусологът акад. проф. лекар на медицинските науки Ангел Гълъбов също е бил отличен с медал " Св. св. Кирил и Методий " първа степен за принос в областта на образованието и науката.
 
Христо Мирянов е бил почетен с орден " За заслуга " посмъртно. Отличието на известния треньор по битка е за принос в региона на спорта. Медалът е бил признат от неговия наследник Георги Мирянов.-->
 Президентът връчи висши държавни оценки на шестима изтъкнати българи БГНЕС
На церемонията президентът Румен Радев е изтъкнал, че гражданската и професионална сила на отличените вдъхват национално самочувствие и дух в обществото ни. " Въпреки другите посоки, в които работите, сред вас има здрава и дълбока връзка - тя се показва във вашето отговорно отношение към бъдещето на идващите генерации българи ", се е обърнал президентът към носителите на висшите оценки, допълват от прессекретариата на президентството.
 
От името на наградените благодарности е изказал Владимир Зарев . Тези оценки ще ни задължават и в бъдеще да служим със знанието си, с безсънието и гения си на България, е декларирал писателят, написа още в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР