Знаете ли от къде произлиза любимата ви порода котки? Има

...
Знаете ли от къде произлиза любимата ви порода котки? Има
Коментари Харесай

Английските породи котки

Знаете ли от къде произлиза обичаната ви порода котки? Има няколко много известни и публикувани породи котки, които са британски, само че евентуално не доста хора знаят за това. Ето някои от британските породи котки.

Британска късокосместа

Най-известната измежду британските породи котки е английската късокосместа. Козината й нормално е сива, даже с леки сини оттенъци, само че други окраски също се срещат. Тези котки са елементарно разпознаваеми на външен тип, само че освен поради цвета и мекотата на козината им, а и поради огромните им, кръгли очи и лица. Въпреки че те са в действителност красиви, хората ги избират за домашни любимци поради характера им. Те са търпеливи и не изключително дейни, което ги прави много мечтани за домашни любимци.

Британска дългокосместа

Тази порода е резултат от чифтосване сред английска късокосместа и други дългокосмести породи, като персийската котка. Въпреки че английската дългокосместа котка е основана по-рано, тя е публично приета едвам през 2009. Нейниият темперамент се разграничава от този на английската късокосместа – макар че и двете да любвеобилни, дългокосместата демонстрира повече автономия и самостоятелност.

Девон рекс

 девон рекс е британска порода котка

Впечатляваща порода е девон рекс. Не се знае за някакви съответни опити за основаването й, а по-скоро се допуска мутирането й от корниш рекс. Затова котките от тази порода имат забавните уши на корниш рекс, както и тяхната къса къдрава четина. Освен това те са отзивчиви и спокойни, което е отлично допълнение към забавния им външен тип.

Корниш рекс

Тази порода котки има манталитет, който прилича повече на кучета. Те са игриви, занимателни и пакостливи, което е извънредно за типичните английски породи. Това може да е по този начин, тъй като корниш рекс не е особено селектирана, а е получена непринудено посредством чифтосване на късокосместа домашна котка и елементарна улична котка. На външен тип е доста сходна с девон рекс, само че има повече личен темперамент, което я прави една доста харизматична порода.

Ориентал

Породата ориентал по никакъв начин не звучи и не наподобява британски, само че в действителност е селектирана в Англия. Целта на селекцията е била да се направи британски еквивалент на китайската сиамска котка. Двете породи в действителност имат аналогия – те са елегантни, с издължено тяло и изострен разум.

Имат разлика във формата на муцуната и ушите, а също породата ориентал има повче цветови разновидности. Ориентал е доста любвеобилна котка и е доста гушлива. Тя също по този начин чака вие да й давате доста обич. Идеалната котка, в случай че желаете приятел за гушкане на дивана през целия ден.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР