Знаете ли кой е най-щастливият човек на света? Алексей Леонидович

...
Знаете ли кой е най-щастливият човек на света? Алексей Леонидович
Коментари Харесай

Сделката Яндекс: Кудрин официално получи подкуп 200 милиона долара?

Знаете ли кой е най-щастливият човек на света? Алексей Леонидович Кудрин. Новият му шеф незабавно му даде 200 милиона $. Така най-малко твърди РБК, базирайки се на свои източници. Злите езици обаче приказват, че това е зле затулен рушвет. Но не може длъжностно лице с достъп до държавна загадка да взема подкупи. Нали?

Разкрити воали

Сутринта на 5 декември 2022 година Алексей Кудрин, ръководител на Сметната палата на Русия, повдигна останките от много оръфаната завеса на тайната над своето бъдеще:

" Приех предложение от Yandex да стане консултант по корпоративно развиване. Заедно с управлението ще разработя корпоративната конструкция на новия холдинг, която ще обезпечи дълготрайното и стабилно развиване на компанията на всички пазари, в това число интернационалните. "

Мистерията в действителност беше единствено името на длъжността. Иначе всички към този момент знаеха всичко - в това число финансовата страна на промяната на работата на Алексей Кудрин.

Но първо за организационната част.

Въпреки сериозния публичен отзив, фактът на оставката на Кудрин не беше толкоз афиширан. Към момента на писане страницата на Алексей Кудрин към този момент беше изтрита от уеб страницата на Сметната палата, само че по някаква причина няма информация за неговата оставка на уеб страницата и в обществените мрежи на палатата.

Последната вест в канала на ведомството в Telegram е от 2 декември – „ Сметната палата взе присъединяване в годишната среща на Панела на външните инспектори на Организация на обединените нации в Чили “. Последното споменаване на Кудрин е неговият коментар какъв брой е добре, че камарата отвори архива на документите си от 1996 година

Но особено за бързото освобождение на Кудрин членовете на Съвета на федерацията даже одобриха ремонти в личния си устав - те си дадоха правото да одобряват оставката на ръководителя на Сметната палата.

Очевидно главната цел на прехода на Кудрин е присъединяване в секцията на Yandex за задграничен бизнес, която ще бъде непокътната от създателя на компанията, жителят на Малта Аркадий Волож, и вътрешни съветски планове. Волож напуща Русия, с цел да анулира глобите, наложени му от задгранични сътрудници, които не са доста осведомени с съветския бизнес.

И Кудрин ще му помогне в това.

" Льоша два % "

А в този момент – към парите.

Източници на РБК потвърдиха още през септември, че Аркадий Волож е предложил на ръководителя на Сметната палата, високопоставения държавен чиновник Алексей Кудрин, 5% акции и варианти в подмяна на присъединение към компанията и помощ за делене на нейните активи. Този въпрос беше обсъждан, несъмнено, в Израел, където Кудрин хвърча най-малко два пъти напролет.

Капитализацията на " Яндекс " в този момент се прави оценка на към 650 милиарда рубли. 5% на Кудрин е надлежно 32,5 милиарда. Но ние се интересуваме от частта, която се издава непосредствено посредством акции, а не посредством варианти.

Опциите към момента допускат, че човек ще работи и ще донесе някаква изгода, само че притежаването на акции е директна „ входна такса “ на Алексей Леонидович в раздвоения Yandex. Това е 2% от общия капитал, т.е. 13 милиарда рубли. По настоящия обменен курс, 200 милиона $.

Според формалната декларация Кудрин е спечелил 115,5 милиона рубли през 2021 година – пет пъти повече от 2019 или 2020 година Следователно бонусът от Волож е 80 пъти прихода на Кудрин за три години като ръководител на Сметната палата, основен инспектор на страната.

И тогава има различен вид. Да се компенсира почитан човек за насилствена беднотия през интервала на социална работа.

Не можете да възбраните да се живее първокласно. Ами в случай че опитате?

Сега " Яндекс " принадлежи най-вече на фамилията на своя създател Аркадий Волож - те имат 51,7% от акциите с право на глас. Сега, след разделянето на компанията на " западна " и " съветска " част, най-големият акционер на " Руската " ще бъде специфичен фонд, който ще бъде представляван от Алексей Кудрин и трима топ мениджъри на компанията, които също ще получат техните елементи от " новия Yandex ".

Фондът би трябвало да стане " групов сурогат на Волож ", само че, явно, дялът на Кудрин ще бъде по-голям от този на сътрудниците му и след привършване на реорганизацията някогашният финансов министър ще стане ръководител на борда на шефовете на компанията. С доста сериозен, може би даже максимален пакет акции. Достоен наем за работлив финансист.

Но какъв брой законно е?

Връзките на Кудрин в разнообразни държавни структури, несъмнено, са скъпи и половината от непознато царство не е малко за тях. Но Русия не е Съединени американски щати, у нас - най-малко законово - лобирането не е позволено, тъй че бъдещата активност на Кудрин би трябвало да получи подобаваща оценка от способените органи.

Наистина, в случай че на един ефикасен държавен чиновник (а бизнесът не се нуждае от други) се предложат великански пари за пренасяне в частна компания, това теоретично може да се смята за акт на корупция или антидържавна активност. В края на краищата, купувайки (по различен метод не може да се нарече) чиновник, " купувачът " вреди на системата на държавната администрация.

И в случай че избран притежател трансферира огромен актив на длъжностно лице от личната си компания, с цел да работи по разделянето на тази компания, и актуалният притежател ще получи внушителна част, това теоретично може да се смята за рушвет, с цел да се подсигурява, че Волож ще резервира най-вкусните части съгласно неговите условия.

Но, несъмнено, не публицистите би трябвало да квалифицират протичащото се, а способените органи.

Какво следва от това?

Напълно разумна, напълно предстояща есен на финансовия патриарх, сериен основател на скъпи тактики за развиване на Русия, нито една от които по този начин и не беше осъществена. Защото тактиката за развиване на личното благоденствие постоянно е била преди всичко за Кудрин.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР