Знаете ли какво се случва с тялото ни, ако ядем

...
Знаете ли какво се случва с тялото ни, ако ядем
Коментари Харесай

Вижте какво се случва с тялото ни, ако ядем по три яйца всеки ден

Знаете ли какво се случва с тялото ни, в случай че ядем три яйца всеки ден? Сега ще научите!

Здравни организации по целия свят преди години започнаха да поучават да не се ядат яйца, защото имат високи равнища на холестерола. Според здравните специалисти, както авокадото и кокосовото масло, яйцата съдържат високо количество мазнини, което ги прави рискови за нашето здраве.

Скоро беше изцяло опровергано това изказване. Доказано беше, че тези три храни, изключително яйцата са извънредно потребни за здравето и в този момент ще Ви покажем за какво.

Едно яйце съдържа 180 – 186 мг холестерол, до момента в който на черния дроб може да генерира 1000-2000 мг холестерол на ден. Ако Вашата диета е богата на храни с високи равнища на холестерол, черният дроб се приспособява и макар яденето на яйца, равнищата на холестерола няма да се покачат.

Хранителни субстанции

Яйцата са богати на витамини А, В6 и Е, тиамин, рибофлавин, фолиева киселина, желязо, фосфор, селен, магнезий и доста други. Не са доста храните, която съдържат всички тези хранителни субстанции.

Холестерол

Вярно е, че яйцата съдържат холестерол, само че от положителния – вид HDL, който не е рисков за Вашето здраве. Напротив, това е доста потребно, тъй като той оказва помощ на тялото да създава витамин D и хормони като тестостерон, естроген и кортизол. Добрият холестерол HDL не запушват артериите както неприятния холестерол. Напротив, HDL ги почиства и защищава съдовете от атеросклероза и други сърдечно-съдови болести. Нещо повече, HDL предотвратява натрупването на неприятния холестерол.

Холин

Чували ли сте за холин? Това е значимо хранително вещество, съдържащо се в яйцата подтиква развиването на мозъка и поддържа паметта. Той е предходник на невротрансмитера ацетилхолин, и че е витално значим за бременните дами, тъй като понижава риска от развиване на аномалии в плода.

Добро зрение

Яйцата са доста потребни, когато става дума за зрението, тъй като те съдържат високи равнища лутеин и зеаксантин, които намаляват риска от недъгавост на макулата и защищават очите от нездравословните UV лъчи. Тези мощни каротеноиди понижават риска от катаракта с цели 50%.

Яйцаподхранва мускулите

Яйцата са отличен източник на протеини – единствено в 2 яйца се съдържат еднообразно количество протеини като част от месото, само че без мазнината и киселинността. В доста диети се предлага да се ядат единствено белтъците, само че в жълтъка се съдържа половината от количеството на протеин в яйцата.

Подхранва костите

Яйцата изобилстват от наличие на витамин D и калций – съществени хранителни субстанции, които са от извънредно значение за здравето на костите. Витамин D разрешава по-добро асимилиране на калций в организма, а самия калции е нужен за съответното съсирване на кръвта, нервните сигнали и мускулни контракции.

Подпомага отслабването

Някои от Вас към момента заобикалят яйца, до момента в който са на диета, само че това е неправилно. Яйцата съдържат доста хранителни субстанции, които ви карат да се чувствате изцяло сити за по-дълго. От друга страна, яйцата са с ниско наличие на калории, което ги прави положително допълнение към всяка диета. Според изследвания, извършени от списанието на Американския лицей по хранене и списанието The International Journal of Obesity хапвайки яйца за закуска няма да чувствате апетит денем и ще Ви се яде по-малко. Това от своя страна способства за загуба на непотребни килограми и редукция на мазнините в тялото.

Всички тези хранителни преимущества потвърждават, че яйцата освен не са нездравословни, само че и че те способстват извънредно за здравето ни при постоянната им консумация.

източник:

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР