Знаете ли какво е общото между Ким Кардашиян, Ана Уинтър

...
Знаете ли какво е общото между Ким Кардашиян, Ана Уинтър
Коментари Харесай

Какво с случва с нашето тяло, ако си легнем в 22 часа

Знаете ли какво е общото сред Ким Кардашиян, Ана Уинтър (главен редактор на сп. Vogue) и Опра Уинфри? Лягат си в 22 часа. А безконечната София Лорен си ляга още по-рано – в 21 часа! Със сигурност това не е инцидентно. Тези страхотни дами знаят, че ранното лягане носи позитивен резултат върху тялото и съзнанието. Ето до какво води заспиването в 22 часа:

ВЗЕМАМЕ МАКСИМУМА ОТ СЪНЯ
Нашият сън е разграничен на 90-минутни етапи от здрав и по-лек сън, от бездънен сън с постепенно придвижване на очите до сън с бързо придвижване на очите (REM – rapid eye movement). Най-дълбоката и най-пълноценна фаза на съня е сред 22 и 2 часа . Ако желаете да вземете максимума от съня, би трябвало да стартирате рано тази първа фаза. Според изследвания, в случай че си лягате по-рано и спите по-дълго, ще преустановите отрицателните и тревожни мисли, които ни държат през нощта. Ето още една причина да си легнете в 22!
ТЯЛОТО НИ ВЪЗСТАНОВЯВА ФОРМАТА СИ
 НИКОГА не правете тези неща преди сън НИКОГА не правете тези неща преди сън
За жал доста хора, без значение от възрастта си, се оплакват от проблеми, свързани със съня. В множеството случаи това няма нищо общо със...
Когато сме във етапа на бездънен сън, тялото ни се лекува, тъй като създава хормони на напредък и възобновяване. Това ни подсигурява най-хубавата физическа форма на идващия ден, изключително важи това за спортистите.
НАМАЛЯВА НИВОТО НИ НА СТРЕС
Ако не спим задоволително, усещаме безпокойствие и стрес заради нарасналото равнище на кортизол, хормонът на напрежението. Това ни кара да усещаме тревога и въздейства неподходящо на здравето ни. Но откакто стартираме да си лягаме по-рано, „ хващаме “ дълбоката фаза на съня, което води до управление равнището на кортизол. Чувстваме се изцяло заредени денем, откакто спадне равнището на кортизол, а това става с помощта на пълностоен нощен сън.
НАМАЛЯВА РИСКА ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Хора, които си лягат по-рано, са по-здрави спрямо тези, които работят нощна промяна или стоят будни през нощта. Хора, които не могат да спят през „ дълбоката фаза на съня “, са по-предразположени към болести като диабет вид 2, сърдечни болести и хипертония. Най-важната фаза на съня за имунните ни кафези е сред 22 и 2 часа. Хора, които не спят пълноценно, имат по-ниска имунна отбрана, което значи, че се разболяват по-лесно.
 Махнете тези движимости от спалнята за по-добър сън Махнете тези движимости от спалнята за по-добър сън
Животът ни става все по-забързан и стресиращ, по тази причина е хубаво да превърнем спалнята си в място, където да се откъснем от всички грижи и...
КОНТРОЛИРАМЕ ПО-ДОБРЕ ЕМОЦИИТЕ СИ
Хора, които спят повече, са по-щастливи в живота. Ако не спим пълноценно, страстите ни не са постоянни и мъчно ги направляваме. Ако си лягаме по-рано, ние се разсънваме по-рано, което значи, че ще сме дейни през светлата част на деня и ще се възползваме от серотонина, „ хормонът на щастието “.
РАЗБИРАМЕ ПО-ДОБРЕ ЕМОЦИИТЕ НА ДРУГИТЕ
Прескачането на пълноценния нощен сън ни кара мъчно да разграничаваме положения като благополучие и горест. Ако не спим задоволително, пропущаме по-фините страсти, което значи, че не можем да отличим дали един човек е откровен или не. Но други по-силни страсти като яд и боязън се разграничават елементарно, може би тъй като са по-първични и свързани с инстинкта ни за самозапазване.  
Помислете за това изпитвате ли тревога, ядосвате ли се, нервирате ли се елементарно? Ако си лягате късно и нямате пълностоен сън, може би това е една от аргументите.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР