Знаете ли какво е Dota2, CS:GO, LoL, StarCraft? Чували ли

...
Знаете ли какво е Dota2, CS:GO, LoL, StarCraft? Чували ли
Коментари Харесай

Електронните спортове - нови възможности за залози онлайн

Знаете ли какво е Dota2, CS:GO, LoL, StarCraft? Чували ли сте за Fnatic? Имаме добра вест за феновете на тези занимания, която е обвързвана с опцията за основаване на залози. Все повече букмейкърски къщи се устремяват към прогресивно развиване и модернизиране на стратегиите със събития. Без подозрение електронните спортове внесоха неистова прохлада измежду тиражите и доставиха куп спомагателни разновидности за онлайн залагане.
Кое обаче трансформира esports в толкоз известна конкуренция?
Едва ли преди две десетилетия някой се е осмелявал да предвижда сходен растеж в развиването на гейминг промишлеността. Непрестанно се създават все по-нови и нови типове игри, а копията доближават до милиони почитатели по целия свят. Разбира се, цифрите приказват сами по себе си за протичащото се в тази сфера, по тази причина ще загатна няколко забавни обстоятелството, които може и да ви изненадат.
- През 2018 година шампионатът Dota 2 The International генерира общ награден фонд от 25 милиона щатски $. Това е два пъти повече от премиите в US Open (голф) и към 12 пъти повече от раздадените парични средства в Обиколката на Франция (колоездене).
- Световното състезание по LoL през 2017 година бе следено от 106 милиона фенове, което е еднакво на зрителския интерес към Супербол (най-мащабното събитие в американския футбол).
- Очаква се през 2020 година финансовите запаси в електронните спортове да преминат границата от 1 милиард $.
- Ежегодно се организират над 5000 събития на разнообразни типове електронни игри.
- Според статистически източници, идната година ще притегли интереса на близо 15 млн. души от целия свят, които ще търсят
залози на електронни спортове. А предстоящите доходи варират сред $25 и $30 милиарда $.
Привържениците на esports се усилват фрапантно, а нищо чудно това да се трансформира и в олимпийска дисциплинираност. Има индикации за сходни планове, само че на този стадий няма нищо официализирано. Въпреки това феновете на електронните спортове имат достъп до хиляди събития всяка година, които се организират в най-различни краища на света. Най-силните центрове са в Югоизточна Азия (Китай, Япония, Корея, Тайван), Западна Европа, Америка, а голяма скорост набира гейминг общността и в Източна Европа. Свидетелство за това са многократните участия на български представители в отборните и самостоятелни дисциплини. Дори през 2018 година на международното по LoL българинът Здравец Гълъбов финишира на втора позиция със своя Fnatic. Наградата за вицешампионското място бе “скромните ” $870,000.
E-sports шампионати
Състезанията се организират целогодишно, като биват разграничени по географски принцип. Съществуват районни и национални шампионати, само че в това ревю ще обърнем внимание на интернационалните надпревари. Там борбата е най-оспорвана, а и вземат участие най-силните отбори. Всяка една от игрите – Starcraft, League of Legends, World of Warcraft, Counter Strike, FIFA, Call of Duty, Dota, има свои международни и континентални шампионати.
Сезонът на League of legends приключва със международен шампионат, на който се класират най-хубавите тимове от целия свят. През 2018 година шампионата се организира в Южна Корея, а участващите отбори бяха 24 от 14 разнообразни района. Подобно на футбола, и тук надпреварата се организира в една страна, само че в разнообразни центрове. В интервала от 1-ви октомври до 3-ти ноември отборите се впуснаха в луда конкуренция из цели четири южнокорейски града. Основният спонсор Mastercard генерира общ награден фонд на стойност $2,250,000.
Разбира се, има и по-нископоставени съревнования, на които биват позволени повече тимове. Кампанията минава през разнообразни плейофни борби, Split шампионати, европейски шампионати, летни надпревари и интернационалните Mid-Season мероприятия. Всичко това е обединено в общ календар, което прилича професионалните спортове.
Идентична е обстановката и с останалите електронни спортове. Феновете на футболния симулатор FIFA имат достъп до стотици надпревари всяка година, които могат да следят в Twitch или онлайн в избрани центрове. Състезателите вземат участие със своите FUT Champions тимове, формирани от най-различни настоящи футболисти. Един от най-хубавите български фифа играчи е Иван Чуров, който има настоящ контракт с отбора на Манчестър Сити. Точно по този начин, огромна част от тимовете в действителния футбол имат свои еквиваленти в електронните спортове, което приказва за напредъка на тази дисциплинираност. Дори в края на април българинът се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига по ФИФА.


- Arena World Championship – Световно състезание на най-разпространената ролева игра - WoW
- ESL One – Серия шампионати, които биват проведени под егидата на немската компания ESL
- League of Legends World Championship – Световен шампионат, проведен годишно от разработчика на играта Riot Games
- The International – Най-популярният шампионат за играчи на Dota 2
- FIFA Interactive World Cup – Виртуалният футбол разполага с еквивалент на действителния – особено състезание за най-хубавите играчи от целия свят
Залози на електронни спортове Освен като странични наблюдаващи, може да се впуснете в невероятни преживявания с огромните
залози на e-sports. Както към този момент споменахме, букмейкърите прибавят какви ли не варианти за игра в своите платформи. Най-осезаемо е наличието на Winbet и 1xbet, които се асоциират със своите разнородни пазари за електронни спортове и следенето на голям брой събития.
Поглед към спортния раздел на Уинбет (Winbet) ни дава ясни сведения за развиването на дисциплината. Поставена е на водещо място в дясната навигационна лента, като препраща потребителите до обособени игри. Например, към сегашния миг са включени
залози за “League of Legends ”, „ Starcraft ”, “Counter Strike ”, “COD4 ” и “Dota ”. Избирайки някоя от тях, пред вас ще се открие лист с актуалните и идните надпревари. Ако шампионатът е в развой на развиване, ще бъдат задействани залози за обособените мачове, до момента в който дълготрайните прогнози са обвързани само с оферти за краен победител.

Както виждате на изображението, конфликтът по League of Legends носи разнородни благоприятни условия за игра. Освен общоприетия краен излаз, може да залагате за победител на обособена карта, 1-ви кил и така нататък Идентична е обстановката и с останалите игри, като се позволява присъединяване с батерии, систематични комбинации и единични
залози. Не се постановат ограничавания откъм съчетание на разнообразни срещи и пазари за електронни спортове.
1xbet е същински водач в сферата, предлагайки необхватен под-раздел за e-sports. Актуалните оферти са оповестени в спортния бранш, до водещите спортни дисциплини. Впечатление прави съществуването на нови разработки, като Rocket League, Clash Royale, Brawl Stars, NBA 2k19 и други. Освен това се обръща повече внимание на спортния род, което отсъства при другите водещи компании.

Съпоставка с Winbet ясно показва силата на съветския уебсайт. Докато наличните варианти в българския бранд се броят на пръсти, тук мащабът им доближава до 30-40 маркета към събитие. Мачовете по LoL са наранени от съответните пазари: Кой ще победи змей?, Общо взети кули, Общо фрагове, Фрагове с хендикап, Двата тима да победят Нашор и така нататък Част от дуелите са съпроводени и от директно предаване, с което биват улеснени залозите онлайн.
Двете
хазартни компании са оценени с рейтинг 4 от „ Букмейкър Рейтинги “.
Както сами се убеждавате, е-спортовете търпят невъобразим подем през 21-ви век. Това е дисциплината, привлякла максимален зрителски интерес през миналата декада. Хиляди професионални състезатели, милиони последователи по целия свят, наградни фондове за милиарди долари – всичко това показва незабравим напредък, който ги подрежда до най-разпространените спортове.
Впуснете се в магнетичния свят на e-sports, участвайки със
залози на обичаните ви игри!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР