Знаете ли какъв ден е днес? Точно така, днес е

...
Знаете ли какъв ден е днес? Точно така, днес е
Коментари Харесай

Празнуваме Деня на хавлията

Знаете ли какъв ден е през днешния ден? Точно по този начин, през днешния ден е интернационалният и даже интерпланетарен празник Ден на хавлията. Това знаят даже тези тъжни хора, които още не са чели Дъглас Адамс. Но какъв е този чудноват ден?

На 25 май 2001 година, две седмици след гибелта на паметния създател на паметния " Пътеводител на галактическия стопаджия " Дъглас Адамс, група интернет читатели вземат решение да основат така наречен " Ден на хавлията " в негова памет. Хавлията, както се разкрива от наличието на романа, е един от най-важните и различими атрибути в инвентара на галактическия стопаджия:

Хавлията е вероятно най-полезното нещо, което един междузвезден стопаджия може да има. На първо място тя е доста скъпа в чисто практическо отношение — можеш да се загърнеш с нея, с цел да се топлиш, до момента в който подскачаш по мразовитите луни на Джаглан Бета; можеш да легнеш върху нея на плажа, затрупан с пламенен мраморен пясък, и да дишаш опияняващия морски въздух на Сантрагинус V; можеш да подремнеш под нея и под звездите, огряващи с яркочервените си лъчи пустинния свят на Кактафун; би могъл да я опънеш като платно на минисал по мързеливите тежки води на реката Мот; намокрена, ще ти послужи и в ръкопашен бой; можеш да си завиеш главата с нея, с цел да не дишаш отровните изпарения или с цел да не срещнеш погледа на кръвожадния звяр Бъгблатер от Траал (едно необикновено неуместно животно, което си мисли, че в случай че ти не го виждаш и то не може да те види — само че въпреки и жалко като галош, то е доста, доста кръвожадно); в случай че изпаднеш в неволя, можеш да я размахаш над главата си в символ, че се нуждаеш от помощ, и, несъмнено, можеш да се избършеш с нея, в случай че към момента ти се коства задоволително чиста.

Както виждате сами, хавлията е създание, заслужаващо почитание и любов. Затова загърнете се в обичаната си забрадка, налейте й една бира и се насладете на още няколко обичани цитата и мъдрости от безсмъртния Дъглас Адамс.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР