Знаете ли как изглеждат вашите сълзи под микроскоп? Холандският творец

...
Знаете ли как изглеждат вашите сълзи под микроскоп? Холандският творец
Коментари Харесай

Видео доказва, че нашите сълзи са уникални – досущ като снежинките

Знаете ли по какъв начин наподобяват вашите сълзи под микроскоп? Холандският създател Морис Микърс ще ви покаже. Оказва се, че нашите сълзи могат да бъдат неповторими – съвсем като снежинките. Освен това наподобяват по подобен метод под микроскоп, написа Science Alert.

Микърс е в бил лабораторен механик, преди да се запише в учебно заведение по изкуствата. Той към момента не е разкрил две сълзи, които да си наподобяват. Освен това изследва и по какъв начин температурата, влажността и даже повода за рева въздействат на структурата им. 

„ Тъмнополевият микроскоп осветява сълзата на мрачен декор. По този метод можете да видите красивите й форми – споделя Микърс във видеото на Quartz по-долу. – Мисля, че сълзите изобщо не са проучвани задоволително. “

Съществуват три съществени сълзи. Първите се появяват в резултат на някакъв външен дразнител (например прашинка в окото). Емоционалните са свързани с горест или благополучие. Съществуват и трети тип, които овлажняват самото око.

Микърс желае да види по какъв начин една сълза, провокирана от печален филм, се разграничава на външен тип от онази, която е в резултат на убоден палец. Това, което знаем досега е, че прочувствените сълзи имат три спомагателни съставки: стрес хормоните пролактин и адренокортикотропик, както и тип обезболяващо. 

„ Разбира се, когато става дума за прочувствени сълзи, при всеки човек аргументите за тях се разграничават. Една и съща тирада може да разплаче един човек и да отегчи различен. Характерът ни също може да играе роля в метода, по който сълзите наподобяват под микроскоп.

Първо, Микърс събира сълзите в микро пипетки. Впоследствие ги слага в колбички и чак по-късно стартира да ги изследва под микроскоп. Нужни са 5 до 30 минути, с цел да кристализират.

На този стадий съществуват напълно малко изследвания, свързани с кристализацията на нашите сълзи. Микърс обаче е твърдо решен да научи повече по въпроса и в това време – да сътвори в действителност неповторими творби на изкуството.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР