Знаете ли как да си приготвите най-вкусните и пухкави домашни

...
Знаете ли как да си приготвите най-вкусните и пухкави домашни
Коментари Харесай

Мъфини с шоколад

Знаете ли по какъв начин да си приготвите най-вкусните и пухкави домашни мъфини с късчета шоколад? Вижте тук

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● олио - 1 ч.ч.
● захар - 1 ч.ч
● бакпулвер - 1 бр (10 г)
● брашно - 3 ч.ч.
● шоколад - 1 бр. (може да е черен, само че става и с млечен)

Начин на подготвяне

Всички артикули би трябвало да са със стайна температура. Брашното и бакпулвера се пресяват, по-този метод ще вкарате повече въздух и тестото ще стане по-пухкаво.

В дълбока купа се разрушават яйцата и захарта, сместа би трябвало да стане на пяна и да придобие светложълт цвят. Бавно и последователно се прибавя мазнината като продължавате да бъркате. След което прибавете и млякото на тънка струйка. После прибавете брашното лъжица по лъжица като не спирате да бъркате.

Накрая нарежете шоколада на кубчета и го прибавете към сместа, разбъркайте с шпатула, а не с миксер или тел за разтрошаване, тъй като тестото може да се разпадне. Не прекалявайте с разбъркването!

С готовата примес цялостните формичките за мъфини, само че може и във форма за кекс или сладкиш като авансово сте я намазнили. Сместа се цялостни деликатно, само че не до ръба на формата, а най-вече 2/3 от размера.

Печете мъфините на авансово загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за към 15-20 минути. За да ревизирате дали мъфините са изпечени боцвате в средата им с съчка за зъби. И в случай че клечката излезе чиста то те са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР