Знаете ли къде се намира най-старият ресторант в света? Основан

...
Знаете ли къде се намира най-старият ресторант в света? Основан
Коментари Харесай

Най-старият ресторант в света - вижте го

Знаете ли къде се намира най-старият ресторант в света?

Основан е в Мадрид през далечната 1725 година - и съществува до през днешния ден. А Хемингуей толкоз го харесвал, че даже написа за него в две от творбите си.

Къде вършат най-вкусните бургери в София (ВИДЕО)

Пласа Майор в Мадрид е на близо 400 години. Преди години бил сцена на кървави кориди и показни процеси на испанската инквизиция. Днес площадът е обичано място за срещи.

Тук е цялостно с ресторантчета, кафенета, магазинчета за сувенири. Малко туристи знаят, че на Пласа Майор се намира най-старият ресторант в света.

Първи подводен ресторант в Европа отвори порти в Норвегия

Почти всичко в региона е реставрирано, а дребните калдаръмени улички са на стотици години, само че на всяка крачка се откриват същински съкровища, само че единствено едно о тях е същински неповторимо.

Ресторантът се споделя "Субрино ди Бутин ", което в превод значи "Племенникът на Бутин ". Френското семейство Бутин са първите притежатели на ресторанта. Тяхна е била странноприемницата на това място.

Топ 10 на най-хубавите заведения за хранене в света

Ресторантът е стихотворец от семейство Гонзалес през 1930 година Вече трето потомство това неповторимо място е в техни ръце. Тук фамилните обичаи се ценят високо. Това проличава от обзавеждането. Много от предметите са старинни оригинали, други носят самостоятелен почерк. През 1986 година "Субрино ди Бутин " влиза в книгата на Гинес като "Най-старият ресторант в света ".

Ресторантът е трябвало да носи едно и също име, да не се е местил на друго място и да не е бил краткотрайно затварян - част от критериите за присъединяване в книгата на Гинес.

Вижте кои са най-скъпите десерти

Това кътче отваря всеки ден порти тъкмо 13 часа. Преди да дойдат посетителите обаче има да се свърши много работа. Заведението е фамозно с съвършената си испанска кухня.

Специалитетът на заведението е печено прасе. Приготвят това обичайно ядене в истинска пещ от 1725 година В нея се подготвят и останалите ястия.

Вижте още любопитни фрагменти и история за ресторанта във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР