Знаете ли, че здравето и красотата на жените до голяма

...
Знаете ли, че здравето и красотата на жените до голяма
Коментари Харесай

Жените могат да нормализират хормоните си с тези 5 напитки

Знаете ли, че здравето и хубостта на дамите значително зависи от храненето? Всичко, което попада в тялото ви, оказва голямо въздействие върху работата на всички тъкани и органи. Преди доста епохи, мъдрият Хипократ е споделил: “Аз съм това, което хапвам. ” И до през днешния ден даже лекарите разпространяват тази истина!

И в случай че храната малко или доста е ясна, то по какъв начин да възстановявате здравословното си положение благодарение на течности и питиета? Оказва се, че с тяхна помощ можете да подобрите хормоналния баланс, изключително при дамите. Те ще повлияят освен на общото здравословно положение и репродуктивната функционалност, само че и ще ви обезпечат тънка талия, здрава и кадифена кожа, превъзходна коса.

Ето за какво би трябвало да обърнете особено внимание на потребните питиета и да не забравяйте да ги включите в диетата си.

Това са 5 питиета, които ще основат знамение в тялото ви. Препоръчва се дамите да ги пият всеки ден!

Полезни питиета

Топла вода с лимон

Тази напитка е същинска находка за дамите през лятото. Тя оказва помощ да отслабнете, да премахнете токсините от организма, да подобрите имунитета, положението на кожата и храносмилането. И всичко, тъй като лимонът е в положение да повлияе на хормона на засищането – лептин. Ако салдото му се наруши, тялото стартира да натрупва мастни депозити.

Приготвянето на напитката е доста просто: в чаша гореща вода изстискайте сок от половин лимон, а по-късно оставете напитката да се охлади леко и изпийте. Най-добре е да консумирате това прелестно естествено средство заран на празен корем.

Чай от малинови листа

Тази напитка контролира работата на женската репродуктивна система. Малиновите листа укрепват мускулите на матката, тъй че менструацията, раждането и менопаузата са по-лесни. Този чай ободрява и може да размени кафето.

Рецептата за подготвяне е супер лесна: залейте една супена лъжица малинови листа (може сушени) с 200 мл вряла вода и оставете да врят 10 минути. За да бъдат хормоните ви в норма, най-добре е да пиете от този чай по три чаши дневно, заран или през целия ден. Но единствено не преди сън, защото има възможност, да не можете да заспите!

Мляко с куркума

Това е една от най-известните предписания на Аюрведа. Наричат я още “златно мляко ”. Това пиво балансира всички хормони, укрепва имунната система, усъвършенства храносмилането, лекува настинките.

В 200 мл горещо мляко прибавете 1/2 супена лъжица куркума. Можете също да добавите мед на усет. Тази напитка е по-добре да се пие през нощта.

Чай от лайка

Чаят от лайка от дълго време лекува стомаха, червата, лигавицата, отстранява спазмите. Действайки като антимикробен и противовъзпалителен сътрудник, лайката има почистващ резултат върху тялото.

От горещия чай изпотяването се ускорява, по този начин токсините излизат и работата на червата се възстановява. Въпреки това, не злоупотребявайте с този чай – неговите седативни свойства могат да повлияят неподходящо върху концентрацията и трудоспособността.

Ментов чай

Тази прелестна напитка възстановява храносмилането и облекчава умората. Също по този начин ментата избавя дамите от бодърствуване, потушава болката и оказва помощ да се отървете от раздразнителността.

Вижте още: Защо да включите джинджифила във вашия хранителен банкет?

Съвет

През лятото би трябвало да пиете доста течности, тъй че тялото да не страда от несъразмерна топлота. Проблемът е, че колкото повече вода пиете, толкоз по-трудно утолявате жаждата си.

Ето по тази причина си пригответе освежаващи питиета доста бързо и единствено от естествени съставки. Бъдете сигурни, те ще ви спасят това лято от топлината и жаждата.

Пожелаваме ви положително здраве! Споделете потребната информация с приятелите си в обществените мрежи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР