Знаете ли, че вашата пералня може да ви помогне дори

...
Знаете ли, че вашата пералня може да ви помогне дори
Коментари Харесай

20 неща, които не перем в пералнята, а това е голяма грешка

Знаете ли, че вашата пералня може да ви помогне даже повече, в сравнение с можете да си визиите? Например, можете да изперете завесата за баня, гумени килимчета или даже кожена чанта. И това не са най-изненадващите неща, които можете да изперете в пералнята...

Ето 20 неща, които можете да спрете да перете на ръка:

1. Спортна екипировка

Защитните аксесоари за спорт постоянно се замърсяват и всмукват потта по време на подготовка, само че доста хора не помнят или просто не знаят по какъв начин да ги изперат. Най-лесният метод е да употребявате пералня: поставете спортните си такъми в мрежеста торбичка или калъфка за възглавница, използвайте мек почистващ препарат и изберете деликатния режим на пране. Можете също да изперете спортната си чанта в пералнята.

2. Килимчета за баня и чердже за йога

Гумените килимчета също се нуждаят от постоянно разчистване. Просто ги поставете дружно с някои кърпи в пералната машина, изберете деликатния режим и не използвайте препарат. Не забравяйте, че тези артикули би трябвало да се перат единствено със студена вода.

3. Пълнени и пластмасови играчки

В обичаните играчки на детето има голямо количество бактерии, по тази причина е от решаващо значение да ги перете и почиствате постоянно. Първо се уверете, че играчката съдържа синтетични нишки, по-късно я сложете в пералня, използвайте 2 пъти по-малко перилен препарат от нормалното и изберете деликатния режим. Същите правила могат да се ползват за пластмасови и силиконови играчки.

4. Кожени чанти и платнени торби за извършване на покупки

Все повече хора започнаха да бъдат загрижени за природата и да избират торби за многократна приложимост, вместо найлонови. Тези торбички могат да се перат в перална машина: използвайте мек почистващ препарат, внимателен режим и ниска температура. Можете да следвате същите правила за пране на кожена чанта.

5. Завеси и гъби за баня

Гъбите за баня и завесите за душ също могат да се перат в пералня. За по-добри резултати поставете всички тези продукти в пералнята с няколко кърпи. Използвайте малко количество препарат и изберете общоприетия режим на пране.

6. Леглото и каишката на домашния любим

Преди да ги изперете, почистете леглото на домашния си любим с прахосмукачката и поставете каишката в калъфка за възглавници. За тези детайли използвайте общоприетия режим на пране.

7. Ботуши и маратонки

Ботушите Ъгс могат да се перат в пералнята, само че със студена вода и на внимателен режим. Преди да поставите маратонките си в пералната машина, отстранете мръсотията и връзките и ги сложете в мрежа за пране. За по-добър резултат изперете спортните обувки дружно с няколко кърпи, със студена вода, като употребявате деликатния режим.

8. Бейзболни шапки и аксесоари за коса

Трябва да перете тези неща със студена вода, като употребявате деликатния режим и мрежеста торбичка. Има изключение от това предписание: не перете бейзболната си шапка, в случай че козирката е от картон.

9. Подложка за мишка и клавишите на клавиатурата

Клавишите на клавиатурата могат да се перат в специфична торбичка или калъфка за възглавници. Освен това не забравяйте да перете подложката за мишка - това е едно от най-мръсните неща в дома ви. Изберете внимателен режим и топла вода и по-късно ги изсушете навън.

10. Кухненски аксесоари

Ако вашите силиконови подложки и ръкавици не са толкоз мазни, можете да ги изперете дружно с други облекла или настрана с топла вода с няколко хавлии.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР