Знаете ли, че токсичните смеси в ядките и семената могат

...
Знаете ли, че токсичните смеси в ядките и семената могат
Коментари Харесай

Винаги накисвайте ядките и семената преди консумация

Знаете ли, че токсичните смеси в ядките и семената могат да бъдат доста понижени посредством накисване във вода? Тези токсични субстанции съдържат ензимни инхибитори, фитати (фитинова киселина), полифеноли (танини) и гликоген.

Какво съставляват ензимните инхибитори?

Ензимни инхибитори – храносмилателни и метаболитни ензими. Първо, оказват помощ за разграждането на храната и второ, оказват помощ във всеки биологичен развой, който се прави в тялото.

Защо би трябвало да накисвате ядките и семената?

Неутрализирате ензимните инхибитори. Премахвате фитиновата киселина. Отстранявате или намалявате танините. Стимулирате производството на потребни ензими. Увеличавате количеството витамини, изключително витамините от група B. Разграждате глутена и улеснявате храносмилането. Правите белтъчините по-достъпни за асимилиране. Предотвратявате минерални дефекти. Помагате да се обезвреждат токсините в дебелото черво и да се поддържат червата чисти. Предотвратявате доста болести.

Какво може да употребявате за накисването на зърна, семена и ядки?

Има разнообразни способи за накисване на ядки, семена и зърна – във вода, примес от топла вода и нещо кисело, като лимонен сок или солена вода.

Колко време лишава този развой?

7 часа накисване ще бъдат задоволителни, с цел да се обезврежда по-голямата част от фитиновата киселина в зърната. Ядките би трябвало да се наквасен минимум 12 часа, а семената – една нощ, с цел да се усъвършенства тяхната хранителна стойност.

Как да употребявате накиснатите семена и ядки?

Ако консумирате нещо в този тип, ви предлагаме да приемате дребни порции и да съхранявате остатъка в хладилника. Като предписание, всичко, което е било накиснато, се суши в дехидратор или пещ за към 24 часа, с цел да се отстрани влагата.

Вижте още: Джинджифил в парче плат отстранява слузта от белите дробове

Пшеницата би трябвало да се накисва 8-22 часа, по-късно се изцежда и измива. Има разнообразни предписания, които употребяват задачите ядки, до момента в който са към момента мокри.

Също по този начин можете да изсушите пшеницата в дехидратираща или нискотемпературна фурна и по-късно да я смелите на брашно.

Споделете публикацията с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР