Знаете ли, че семената от динята са по-полезни от нея?Поради

...
Знаете ли, че семената от динята са по-полезни от нея?Поради
Коментари Харесай

Защо никога не трябва да изхвърляте семената на динята?

Знаете ли, че семената от динята са по-полезни от нея?
Поради питателните си свойства динените семена са необикновено здравословни, стига да знаете по какъв начин да ги ядете вярно. Следващия път, когато консумирате този апетитен плод, не ги изхвърляйте.

Факт е, че тези дребни семенца изобилстват от скъпи хранителни субстанции, изключително потребни за мозъка, мускулите и костите. Те също по този начин защищават от недостиг на желязо.
 Уникален трик, с който да разберем дали динята е сладка и вкусна Уникален трик, с който да разберем дали динята е сладка и вкусна
Сезонът на дините е в разгара си и всеки гледа да се възползва на макс от наличието на този изумително апетитен плод, богат на потребни...

Проблемът с хроничния дефицит на този минерал е от голяма важност за спортистите, дамите (и изключително за бременните), вегетарианците, юношите и кръводарителите. Липсата на желязо оказва негативен резултат върху превозването на О2 в тялото. Също по този начин, динените семена съдържат витамини А, В и С, както и магнезий, който защищава костите и поддържа мускулния тонус.

Но за извлечете всички изгоди от тях, би трябвало да ги консумирате вярно. Диетолозите поучават, преди да погълнете семенцата, да ги сдъвквате добре, най-малко 30 пъти, до момента в който станат на каша в устата ви. По този метод питателните субстанции, съдържащи се в тях, ще се усвоят по-лесно.

Освен това диетичните фибри в добре сдъвканите семена, способстват за положителното храносмилане. Но бъдете деликатни: в случай че семената не се сдъвчат усърдно, те могат да причинят възпаления на червата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР