Знаете ли, че създавате първо впечатление за няколкостотин хилядни от

...
Знаете ли, че създавате първо впечатление за няколкостотин хилядни от
Коментари Харесай

Тайните на езика на тялото: Как говорим без думи?

Знаете ли, че създавате първо усещане за няколкостотин хилядни от секундата? А знаете ли по какъв начин да разбере какво мислят другите за вас? Щефан Вера е наясно с отговорите на всички тези въпроси. Той е един от най-търсените международни специалисти в региона на езика на тялото. Анализира държанието на световноизвестни политически фигури, като Ангела Меркел, Владимир Путин, Доналд Тръмп.

Щефан Вера може да декодира езика, който приказват нашите тела.

„ Първото усещане се основава за милисекунди. За 250 милисекунди човешките същества вземат решение дали една персона или едно създание е рисково, или е запас – дали той или тя е занимателен, дали ни основава чувство за сигурност. Всичко това се случва за милисекунди”, акцентира специалистът.

Езикът на тялото не е точна просвета. „ Езикът на тялото са нашите усеща. Усещането за благосклонност, възприятието за комизъм, опцията да се харесаш. От друга страна, това е чувството за подготвеност, възприятието за сигурност, чувството за „ аз знам по какъв начин стават нещата”. Но тези чувства са наши, не са точни. Това е разликата сред думите и езика на тялото”, разяснява Вера.

Ако желаете да кажете „ Здравей” на някого, постоянно повдигайте вежди, поучава той. По думите му очите са доста значими, само че би трябвало да внимаваме. „ Няма единствено една част от езика на тялото или една част от тялото, която да е по-важна от всичко останало”, прецизира Щефан Вера.

Снимка: btvnovinite.bg

Един от най-лесните способи да стопим дистанцията с чужд е усмивката. Оказва се обаче, че даже с нея би трябвало да внимаваме.

„ Представете си мъж, който идва право против вас, който желае да ви направи нещо неприятно, а вие смятате, че усмивката е чудесна алтернатива – това е неверно! В някои обстановки да покажеш експанзия, непримиримост, да покажеш „ Аз желая да бъда мощният тук” е доста значимо. Представете си, че имате деца – не може постоянно да сте благи, от време на време би трябвало да им покажете какви са правилата”, добавя специалистът.

Щефан Вера в никакъв случай не работи с политици, само че постоянно е канен да прави разбори на някои от най-големите в света.

„ Много неща, които Доналд Тръмп споделя, са неверни. Факт е, че са неверни, само че хората, които го харесват имат толкоз прочувствена връзка с него, че одобряват всичко. Трябва да кажем, че Доналд Тръмп в този смисъл прави това доста добре – той основава връзка с неговите гласоподаватели. Много политици не схващат това. Например, в случай че погледнем към Брюксел, към Европейския съюз – те не основават тази връзка с европейците. Толкова е значимо да има една харизматична персона, без значение мъж или жена, на висока позиция в Брюксел, с цел да може да вземем за пример всички в Европа да си споделят: „ О, той или тя ще посетят нашата страна! Това е ужасно!”. Но нямаме подобен вид политици”, установи той.

По думите му на лицето на немския канцлер Ангела Меркел не са изписани доста страсти, а самата тя не се движи доста. „ Но това не постоянно е неприятно! Това демонстрира непоклатимост. При изключителна обстановка ние бихме посочили ето такива сигнали. Но Ангела Меркел е спокойна. Това е добре! Но неприятното тук е, че тя не демонстрира доста възторг. И тъкмо това виждаме в Германия – германците не демонстрират възторг. Германците са богати, имат ниско равнище на безработица, съвсем всичко работи както би трябвало! Но няма възторг в тях! Това също зависи частично от политическия хайлайф, тъй като точно там ентусиазмът липсва”, разяснява Щефан Вера.

„ Владимир Путин има доста мощен език на тялото, тъй като е доста съразмерен. Позата му постоянно е доста постоянна. Главата му постоянно е леко приведена, което демонстрира непримиримост и частично експанзия. Защо? Ако погледнем животните – те постоянно се бият с главите си, като овцете да вземем за пример, мъжките си удрят главите една в друга. Владимир Путин също от време на време комуникира с този вид език на тялото”, отбелязва още специалистът.

А по какъв начин можем бързо да разберем какво другите си мислят за нас?

Отговорът на Щефан Вера е, че в никакъв случай не можем да погледнем вътре в индивида. „ Езикът на тялото не може да направи това. Можеш да имаш единствено съмнение какво си мисли другият. Чрез езика на тялото този човек ни дава усещане, ние също му даваме усещане за себе си. Моя отговорност е тялото ми да демонстрира страстта, която желая да покажа”, показва той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР