Знаете ли, че Ким Чен Ир, бащата на настоящия върховен

...
Знаете ли, че Ким Чен Ир, бащата на настоящия върховен
Коментари Харесай

Холивудско кино по севернокорейски – отвлечен режисьор показва първата целувка на екран и социалистическата „Годзила“

Знаете ли, че Ким Чен Ир, бащата на сегашния висш водач на Северна Корея - Ким Чен Ун, имал над 200 публични трофеи, стотици учени, които да наблюдават съвършения му хранителен режим за по-дълъг живот и сбирка от над 20 000 видеокасети и DVD-та със Западно кино. Последното е в действителност впечатляващо и приказва, че севернокорейският деспот е бил същински кино фанатик.

However, I would be remiss not to tell you about PULGASARI— North Korea's anti-Western Godzilla knock off.
— SCHIZOTOPIA.POD (@BrainOrigami)
Разбирайки, че измежду обичаните му екранизации са били филми като „ Рамбо “, „ Петък 13-ти “ и всичко с присъединяване на Елизабет Тейлър, излиза наяве, че Ким Чен Ир не е бил буен фен на родното кино. Дори в противен случай – считал го е за скучно и еднакво и че би трябвало да претърпи сериозна промяна. Самият Ким Чен Ир взима ефективно присъединяване в сформиране на сюжети и сюжети за филми, написа пиеси, както и книга-наръчник „ За изкуството на киното “. Под въздействие на Холивуд и партийната идеология, Ким Чен Ир търси метод да осъвремени киното и сътвори кино промишленост, които да подобрят усещанията на развитите страни за Северна Корея, само че има един главен проблем - липсват положителни режисьори, които да осъществят концепциите му.

We all heard about Stanley Kubrick’s obsession with, and dedication to, his art.

But all that is just child’s play compared to how far The Great Leader Kim Jong Il would go to make the films he loves.

North Korean Cinema | Johnny Harris | 31 Minutes |
— bawalsakti™ (@bawalsakti)
В същото време на юг - в Сеул, хората се радват на завладяващото и съвременно кино на успяващия режисьор Шин Санг-ок, който с изключение на с блестящите си филми, се радва и на щастливия си брак с пленителната и също толкоз успяваща актриса Чой Юн-хи. В следствие пътищата на съпрузите се разделят, само че още веднъж се събират през 1978 година, когато севернокорейското разузнаване ги води принудително в прилежащ Пхенян. Може би към този момент се досещате за какво.

Необичайното похищение

Първоначално не се приказва за похищение, защото след пътешестване до Хонконг, където да разиска присъединяване си във кино лентата „ Маково цвете “, изчезва единствено Чой – към този момент някогашната брачна половинка на режисьора. След нея, с качулка на главата, напоена с упойващо вещество, в Северна Корея е отведен и Шин Санг-ок.

По заповед на сина на тогавашния деспот Ким Ир Сен, Шин Санг-ок е заставен да работи, с цел да модернизира закостенялото и безинтересно кино изкуство в страната, за което да допринесат хубостта и гения на неговата някогашна спътница в живота - Чой.

Твърди се, че в началото на режисьора е подредено да основава пропагандни филми за Корейската работническа партия, само че защото отхвърля, е затворен за четири години в затвор като живее в извънредно сложни условия.

След четиригодишното „ неприветливо “ престояване в Северна Корея двамата някогашни съпрузи най-сетне са изправени пред партийния и държавен началник със задача. Диктаторът се оплаква от неприятното качество на севернокорейското кино и дава разрешението си на пленения режисьор да осъществя концепциите си в името на изкуството. Този път Шин приема и двамата получават огромно имение, където да живеят и първокласен западен автомобил на тяхно разположение.

Северокорейската „ Годзила “

По време пленничеството си в страната Шин и Чой са надлежно основател и водеща актриса в филми, продуцирани от самия Ким Чен Ир. През годините в Северна Корея те вършат взаимно общо седем кино лентата като „ Сол “ („ Salt “) и „ Приказка за Шим Чонг “ („ The Tale of Shim Chong “), като Юн-хи играе в четири от тях. Техните старания очевидно дават резултати и получават интернационално самопризнание. Макар и на Московския кино фестивал, Чой печели премия за основна женска роля за присъединяване си в „ Сол “, а „ Любов, обич, моя обич “ („ Love, Love, My Love “) за първи път демонстрира целувка на севернокорейски екран.

PULGASARI (
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР